Kiderült az igazság: Orbàn szomszédja hihetetlen vagyonra tett szert

Talán túlzás nélkül kimondható, hogy ebben az országban ennyi pénzt még senki sem harácsolt össze, ilyen rövid idő alatt, mint Mészáros Lőrinc.

„NAGYON HIGGADT, DERŰS, SZELLEMES, JÓKEDVŰ EMBER, ÉS ÉRT A PÉNZHEZ”

Ezt Bencsik András kormányközeli megmondóember mondta a felcsúti polgármesterről annak tévéjében. A „nemzet kisgömböcének” aposztrofált milliárdos vállalkozó sikerének titkát mindenki máshogy látja. A kormánypárti lakájmédia vezéralakjai Mészáros vagyonosodásának okát rátermettségében látják, rajtuk kívül mindenki más viszont tudja a nyilvánvalót, miszerint Mészáros azért tart ott, ahol, mert a miniszterelnök klánjához tartozik.

Mészáros Lőrinc egy év alatt – kapaszkodjanak meg – közel százmilliárd forinttal növelte vagyonát a napi.hu gondozásában megjelenő száz leggazdagabb magyart rangsoroló kiadvány szerint.

showpic
Az élvonal (táblázat: napi.hu)

A listán jelenleg ötödikként szereplő Mészárosnak 2014-ben még „csak” alig 8 milliárdja volt, 2017-re vagyona 120 milliárdra gyarapodott. (A listán amúgy az is jól látszik, hogy a leggazdagabbak, csak vagyonosabbak lettek az elmúlt években, és az a rengeteg pénz, ami ezen tisztes urak számláján összegyűlt, valahonnan hiányzik ugye – megfejtés: a társadalom alsóbb rétegeitől)

Mennyi az a 120 milliárd?

Ennyi pénzre lenne szükség ahhoz, hogy a magyar egészségügyet átmenetileg kirántsák a gödörből, némi fizetésemeléssel a szektor dolgozói számára.

Ennyi pénzbe került a Budapest-Esztergom vasútvonal eddig, és bár évek óta csúszik, a pénzszivattyú el sem készült teljesen.

Ennyi pénzt ígért Kaposvárnak a miniszterelnök a választásokra, amiből stadiont, sportlétesítményt, de még sportcentrumot is építenének. Ja meg autópályát.

Ennyi, vagyis 120 milliárd forint volt a MALÉV nemzeti légitársaságunk tartozása, amikor az Orbán-rezsim bezáratta.

Ennyi pénz, vagyis 120 milliárd forint volt az OTP Banknak a 2016-os adózott eredménye (!)

Ennyi pénzből kétszer is bevásárolhattak volna új, Alstom metrókocsikból a hármas metró vonalára.

Akkor még egyszer.

Ebben az országban annyira „rendben mennek a dolgok”, hogy a kiemelt státuszú felcsúti gázszerelő úrnak valahogy úgy bejött az élet, hogy az pikk-pakk összeszedett 120 milliárd forintot.

A közbeszerzés-, szálloda-, média- és agrár-guru, az építőipari és ingatlan milliárdos Mészáros bevásárolt a Balatonon néhány üdülőt, kempingeket, de az állampárt legvagyonosabb embere a minap az FHB bankba is bevásárolta magát. Vagy legalábbis keletkezett nála egy adag lóvé, hogy oda is bekerüljön, na értik.

A listáról bővebben a Napi.hu-n olvashatnak

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!