Olyan felháborító hazugság áradatot nyomtak a fideszes képviselők, hogy a papír alig bírja. Olvassa el

„Szeretnénk megerősíteni, hogy pártunk és miniszterelnökünk elkötelezett európai”. Így kezdődik az a levél, amit a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációja küldött kedden, egy nappal a képviselőtestület Magyarországról szóló plenáris vitája előtt a néppárti EP-képviselőknek.

Népszava birtokába jutott dokumentum kiemelten hangsúlyozza a Fidesz és személyesen Orbán Viktor európai elkötelezettségét. A hosszú e-mail szerzői a Klubrádiót az „élénk, versenyképes magyarországi média” részének nevezik, és közösséget vállalnak a balliberális francia elnökjelölt, Emmanuel Macron javaslataival is.

Aki idáig eljut a levél olvasásában, már bizonyára felkapja a fejét és a térdét veri dühében, hogy mekkora kétszínű, kamu ez. Tovább is van ám:

A Fidesz EP-képviselői a politikai innováció élharcosainak nevezik pártjukat és Orbán Viktor miniszterelnököt. Hazai népszerűségüket azzal indokolják, hogy miközben új ösvényeken jártak és merész újításokat tettek, folyamatosan konzultáltak a lakossággal, nem csak a négyévenként esedékes parlamenti választások alkalmával. A több oldalas e-mailben a képviselők hosszan sorolják a Fidesz-kormány 2010 óta elért a vívmányait, az eredmények között említve a kedvező gazdasági adatokat, az új alaptörvény elfogadását és az Európai Unió külső, schengeni határainak a védelmét. „- írja a Népszava

Amikor az a rész következik a mesében, hogy : „Merész és gyakran szokatlan megoldásaink miatt mi, és különösen Orbán Viktor miniszterelnök, folyamatos támadások alatt álltunk” nekünk is kiesik a toll a kezünkből.

Erre aztán jön a csoda: „Nem vagyunk tökéletesek, nem minden kísérletünk járt sikerrel, de rugalmasak vagyunk és készen állunk arra, hogy tartalmas párbeszédet kezdjünk országunk és Európa jövőjéről. Ezért döntött úgy Orbán Viktor miniszterelnök, hogy holnap csatlakozik hozzánk, hogy megvitassuk a számunkra fontos kérdéseket. Mindig úgy véltük, hogy a konfliktusok kezelésének sokkal jobb módszere a tárgyalás, mint az egyoldalú nyilatkozattétel, a kettős mérce alkalmazása, az alaptalan híresztelések terjesztése vagy az ellenzéki bírálatok kritikátlan elfogadása” – Gondoljuk, ezért nyomták tele az országot az Állítsuk ,meg Brüsszelt palkátokkal…

A CEU-val kapcsolatban azt állítják: senki sem akarja bezárni az egyetemet, a szabályokkal egyenlő versenyhelyzetet szeretnének teremteni a felsőoktatásban. „Emlékeztetnénk arra, amikor a magyar ellenzék és az európai sajtó kórusban szajkózta Neelie Kroes-szal (az akkori illetékes biztossal – a szerk.) egyetemben, hogy bezárták „az ellenzék utolsó megmaradt hangját”, a Klubrádiót. „A rádió szerintük valójában sohasem állt le, az ma is az „élénk és versenyképes média része Magyarországon” – szögezték le furcsa büszkeséggel. – Na ja, csak annyi különbséggel, hogy ma már csak Budapesten és környékén fogható.

A legszebbet hagytuk a végére: „A javítás szándékával bíráljuk az európai intézmények egyes intézkedéseit. Azért tesszük, hogy túléljük a csapásokat. Nagyon messze állunk azoknak a táborától, akik Európa elpusztításán dolgoznak.”

Nos, kedves fideszes EP képviselők! A helyzet az, hogy annak, amit írnak egy szava sem igaz. Tulajdonképen mindennek az ellenkezője a valóság. Annyi a különbség, hogy akiknek ezt írják, azok tudják kik Önök. Azok pedig, akik nap mint nap élvezik kormányzásuk „áldásos” eredményeit, egyre inkább megértik, hogy minden nap át vannak verve. Ott játsszák az európiai demokratát, itthon gyűlöletet szítanak Brüsszel ellen. Ott védik a közös értékeket, itt gyalázzák azokat. Ott szeretik Európát, itt ellenséget csináltak belőle. Ott hajrá Európa, itt „Csak a Fidesz” Ez a kétszínűség netovábbja!

Reméljük sokakhoz eljut ez a cikk. Kérjük ossza meg! Had lássa Magyarország, kik képviselik Brüsszelben…

 

Népszava alapján

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!