Kunhalmi Ágnes újra a Fidesz célkeresztjében

Kép: Kunhalmi Ágnes facebook

Olyan sebességgel, ahogy a diplomáját sikerült megszereznie, talán megérteni is sikerül más dolgokat – így reagált az MSZP-s Kunhalmi Ágnes felszólalására a fideszes Pósán László a kulturális bizottságban – Írta meg a Magyar Nemzet.

Pósán bárdolatlan megjegyzésével arra utalt, hogy a szocialista képviselő csak nemrégiben szerezte meg diplomájának kiadásához szükséges nyelvvizsgáját.

A kóstolgatásnak egyébként nyilvánvaló oka is volt, Kunhalmi ugyanis a bizottságon a Fidesz szemére vetette, hogy azért nem történik az oktatásban változás, mert a kormány részéről ehhez hiányzik a politikai akarat.

Kunhalmi kritizálta azt is, hogy egy törvénymódosító javaslat szerint pedagógus szakképzettség nélkül is betölthető lenne a pedagógus munkakör bizonyos feltételekkel, ahogy fogalmazott: „pedagógus képesítés nélkül” lehetne oktatni gyerekeket.

Pósán erre így válaszolt: „Valószínűnek tartom hogy vagy nem figyelt, vagy sokáig bűvölte a kis készülékét, de hát államtitkár úr világosan elmondta, miről van szó. Tessék legközelebb figyelni, és akkor nem mond olyan butaságot, ami nem hangzott el.”

Mivel Pósánnak nem tetszett a kritika, válasz helyett inkább személyeskedett – az oktatás és iskolarendszer pedig csendben vérzik tovább.

A Magyar Nemzet alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!