Le Grand Voyage – A Nagy Utazás blog szerzőjének Bodrogi Rékának írása:
Ideje egy kis színt varázsolni a mostanában kicsit egyhangúvá vált reggelijeimbe. Szafi free fehérkenyér lisztből készítettem hamburgert tojással, paradicsommal és vajretekkel találtam.
Zsemle hozzávalók (4 napra reggelire/ebédre ami nekem 500 kcal) :
– 248 g liszt
– 6 g só
–301 g víz
– 35 g almaecet
A száraz és a nedves hozzávalókat külön kikevertem majd össze gyúrtam a tésztát. 5 percig pihentettem. A sütőt 180 fokra kapcsoltam. Sütőpapírral kibéleltem a tepsit. Kb 10 cm-es átmérőjű körlapokat formáztam nedves kézzel, majd a tetejét fokhagymás kókuszzsírral, sóval és pici vízzel kikevert masszával kentem meg. Kb 25-30 percig sütöttem. Reggel fogyasztás előtt vizes késsel ketté vágtam a hamburger zsemlét és kenyérpirítóban megpirítottam
Szósz:
– 24 g kókusztej
– 3 g konjac liszt
– curry
– fokhagymapor
– só
– pici víz
+ 1 db tojást🍳 sütöttem hozzá (56 g) valamint saláta, paradicsom
– 4 szelet sonka és 25 g violife növényi füstölt sajt került bele.
Így megvan a fehérje, szénhidrát és zsír bevitelem is reggel. Jó étvágyat nektek is a reggelihez!