Puzsér nagyon durván beleállt Gulyás Mártonba.

kép: rangado.hu

Tegnap este az alábbi levelet tett közzé Puzsér Róbert hivatalos Facebook oldalán.

„Ma este a moszkvai befolyás ellen tüntetünk az Andrássy út és a Bajza utca sarkán, az orosz követségnél. Gulyás Márton úgy döntött, nem mond beszédet, ugyanis elégedetlen azzal, hogy a négy felkért felszólaló közül mindössze egy a nő. Ötven százalékos kvótát követel: ugyanannyi nőt akar látni a színpadon, mint ahány férfit. Végtelenül tisztelem Gulyás Márton elveit, néhány kérdés mégis kikívánkozik belőlem:

Kedves Marci!

Számodra az rendben van, hogy egyetlen cigány sincs a felszólalók között? Nem zavar, hogy nincsenek kerekesszékesek? Hány hajléktalant, hány siketet, hány transzneműt találsz köztük? Egyet sem. Te kvótát követelsz a nőknek – részemről rendben van. De akkor légy következetes, és ismerd el, hogy kvóta jár a nőknél sokkal rosszabb helyzetben lévő cigány, vak és börtönviselt embereknek is. Épp ugyanolyan igényük lehetne, és épp ugyanannyi joguk van a kvótához, mint a nőknek. Ugyanannyi joguk van a falusiaknak, az anorexiásoknak, a kelet-magyarországiaknak, a túlsúlyosaknak és a kisnövésűeknek. Nem viccelek: ha tényleg hiszel a számszerű egyenlőség követelményében, járj el konzekvensen – ami jár, az jár.

Mozgalmat hirdettél, ami egyetlen célra összpontosít: egy arányos választási rendszer kikényszerítésére. Azt mondtad, ez a közös célunk, nem több, és nem kevesebb – álljon melléd, aki egyetért. Tökös vállalás volt egy kifejezetten progresszív gondolat mentén. Sokan melléd álltunk. Te azonban az első pillanatban feladtad a programodat, mert megzsarolt egy maroknyi szélsőséges fanatikus. Ma már ott tartunk, hogy amit vezetsz, az nem egy ellenzéki mozgalom, legfeljebb egy Monty Python-jelenet a radikális baloldalról. Te nyújtottál kezet, te kérted, hogy fogjuk meg, és most azt várod el, hogy mondjunk le a jogegyenlőség igényéről, tagadjuk meg a demokratikus meggyőződésünket.

Nemcsak Orbán ellenzékét forgácsolod szét, de felszámolsz magaddal kapcsolatban egy csomó illúziót. Kérlek, ne tedd! Mondj nemet a genderszekta agressziójára! Nemcsak a narancsbőrbe bújt putyinizmustól kell megóvni az országot, de a szélsőséges szexista gyűlölködőktől is. Ne engedd, hogy ezt bármiféle megfelelési kényszer vagy politikai számítás elfüggönyözze a szemed elől!

Barátsággal: Puzsér Róbert
egyenjogúságpárti feminista”

Ha végig gondolom, amit Puzsér ír, újra az az érzésem támad, hogy ennek a fazonnak elmentek otthonról. Másrészt van némi igazság abban, hogy a földből kinövő új hősök, akik annyira civilek, hogy egyik párttal sem hajlandóak beszélni arról, hogy együtt kellene működni az Orbán rendszer leváltásáért, valóban nem feltétlenül szolgálják ezt a célt.

Nem lennék meglepve, ha a Momentum után megalakulna a Gulyás Márton párt is. Ezzel tovább szegmentálva a kormányváltásra esetleg képesnek tűnő ellenzéki oldalt. Ennek ellenére hiszem, hogy ez a srác jó szándékú, valóban elkötelezett aktivista. Remélem megtalálja a helyét.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!