Mi tudhat Gyurcsány, Orbán Orosz kapcsolatairól? Ha tudja, miért nem mondja? Orbán röhög

(kép: Internet)

Úgy kezdődött, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy „hosszú évekkel ezelőtt”, magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról,hogy Oroszország „megfelelő szervei” információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Ezek „rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására”

Elmondása szerint a közelmúltban közvetítőkön keresztül betekinthetett „egyes dokumentumok másolatába”, és amit látott, az hitelesíti a sok évvel korábbi közlést. Hozzátette, okkal feltételezi, hogy Orbán Viktor is tud ezen dokumentumok létezéséről. Gyurcsány Ferenc megismételte: szerinte a magyar kormányfő „Oroszország által zsarolható helyzetben van”. Közölte, mindent megtesz, hogy a szóban forgó dokumentumok a kezébe kerüljenek, és amint ez megtörténik, azokat a nyilvánosság elé tárja.-írja az ATV

Gyurcsány azt várja Orbántól, hogy perrel reagál majd ezekre a súlyos vádakra. Ellenkező esetben igazoltnak tekinti állításait.

Értjük. Van azonban az ügynek egy érdekes mellékszála. Bizonyára mindenki emlékszik, amikor Gyurcsány Ferenc az Öszödi Beszéd kiszivárogtatása kapcsán egy borítékot adott át Mesterházy Attila akkori MSZP elnöknek, ami állítása szerint azoknak a nevét tartalmazta, akik szerinte kiszivárogtatták a felvételt. Mesterházy ki sem bontotta a borítékot. Az MSZP Választmányának ülésén rituálisan darabokra tépte és azt kérte Gyurcsánytól, hogy álljon a nyilvánosság elé és vállalja vádjait.

Noha Gyurcsány, azóta sem nevezte meg, hogy kik a szóban forgó személyek, az azóta több helyen is feltűnt provokátor Szabó Bálint, valahonnan tudni véli a szereplők nevét. Egyedül Mi nem tudjuk, hogy valójában ki a felelős a beszéd kiszivárogtatásáért. Azóta sem.

Ebben az ügyben is valami hasonlót érzünk és engedjék meg nekünk, hogy ezt a gyanúpert fenntartsuk. Gyurcsány Ferenc ismét kiállt, mondott valamit, ami olyan mintha, aztán még véletlenül sem bizonyította,  nem harsogja nap mint nap, nem roadshowzik vele végig a Magyar médián és egyáltalán nem tesz feljelentést az amúgy súlyosnak tűnő ügyben.

Nincs kétségünk, hogy Orbán Viktor vagyongyarapodása, kapcsolatrendszere több mint gyanús sokaknak. Nekünk is az. Mi leírjuk, ha tudjuk bizonyítani. A gyanú nem elég.

Az ATV Híradó riportere hétfő délelőtt, a Szakma Sztár Fesztiválon elcsípte a miniszterelnököt, és megkérdezte, hogy feljelenti-e Gyurcsányt. „Kit?” – kérdezett vissza a miniszterelnök, majd miután a riporter megismételte, hogy kiről van szó Orbán nevetni kezdett, majd továbbment.

Ez a gusztustalan magabiztosság és pökhendiség elképesztő. Akkor is az, ha Gyurcsány valóban csak blöfföl. Amennyiben azonban van a volt Miniszterelnökél bármi olyan, ami azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor tisztességtelen, törvénytelen dolgot tett, úgy mindannyiunk érdekében arra kérjük, hozza azt nyilvánosságra. Ha nem talál olyan sajtóorgánumot, ami hajlandó lenne vállalni a közzététel kockázatát, úgy forduljon bizalommal hozzánk. Mi, le merjük írni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!