Önzetlen sportszerűség a London Marathon-on

Vasárnap rendezték meg Európa egyik legnagyobb maratonfutó versenyét, a londonit, ahol mind a férfiaknál, mint pedig a nőknél természetesen a kenyai és az etióp futók haladtak az élen. De, ahogy az már ilyen tömegeseményeknél lenni szokott, sokkal érdekesebb dolgok történtek a mezőnyben, az amatőr futók között.

David Wyeth már 42 kilométert teljesített, amikor alig 150-200 méterrel a cél előtt teljesen kiürült a szervezete, nem vitték tovább a lábai, és látszólag azt sem tudta már, merre kell tovább haladnia. Senki sem törődött a sportolóval – kivéve Matthew Rees-t.

„Már láttam a célt, és épp arra gondoltam, hogy hajrázok egyet, amikor észrevettem a srácot. Eszembe jutott, mit jelent nekem egy-egy teljesített maraton, ezért úgy éreztem, fontosabb neki segítenem, minthogy a saját időm legyen pár másodperccel jobb. Már nem tudott már annyira értelmesen beszélni, csak azt hajtogatta: ’be kell fejeznem a versenyt’. Én meg segítettem neki, mondván, nosza, akkor gyerünk, csináljuk meg” – mesélte később mit érzett és hogyan támogatta célba ismeretlen versenyzőtársát Rees. Fair play.

(forrás: 24.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!