Brüsszelt már mindenhol megállítják, pedig még el sem indult

Szomorú tény, hogy a kapitalizmus álarcában miként lopózik a politika a médiára, aminek lehangoló példáját a nemrégiben tulajdonosváltáson átesett Vasárnapi Hírek online változata – s ekként a szintén a XXI. Század Média Kft.-hez került Népszava esetében is tapasztalhatjuk.

Nemrégiben kényszerült magyarázkodásra mindkét orgánum, hogy a több évtizedes, tradicionálisan baloldali lapvezetés miért is vállalta – volt kénytelen elvállalni..? – a kormánypropaganda legújabb agymenését hirdetni teljes oldalukon az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampány részeként.

Nem túl szívderítő, hogy mindkét médium online változatának fejlécében is ott virít a kormánybanner pöffeszkedése, hogy el ne felejtsük – a hatalom minden eszközt bevet – s a jelek szerint nem kevés sikerrel -, hogy elhallgattassa, de legalábbis anyagi függőségből zsarolja az ellenzéki orgánumokat.

S hogy ez az eszement kampány nem csak a politika kényszerű szorításában, de már a hétköznapi kereskedelemben is megjelenik. Ennek egyik legfrissebb, meghökkentő bizonyítéka egy, a belvárosban hamarosan megnyíló „kereskedőház”, ami már az átalakítás alatt beizzította a reklámtábláját és hűségesküt tesz a kormány előtt Orbánostól, Brüsszelestől, „megvédjük Magyarország határait”-szlogenestől…

Legalábbis ez fut az üres kirakatok felett reggeltől estig, mintha csak Rogán Cecília nyitna egy Dolgozó Nők fitnessklubot – ha már Rogán, a láthatatlan ember ugyanennek az utcának a végén passzolta el arcátlan áron a város két legértékesebb ingatlanát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!