Botka kampányát még a fideszes szavazók is támogatják

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából több mint ezer fő megkérdezésével készített legfrissebb reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a „Fizessenek a gazdagok” kampány megítélését.

A megkérdezettek a Botka-kampány hét vizsgált eleméből mind a hetet inkább támogatják, az elemek többségét minden vizsgált társadalmi csoport, így a Fidesz szavazók, a bizonytalanok és a versenytárs ellenzéki pártok szavazói is.

A legtámogatottabb kampányelem a progresszív személyi jövedelemadó, amellyel a válaszadók háromnegyede egyetért: még a bizonytalanok 74 százaléka, a jobbikos szavazók 72 százaléka sőt, a Fidesz szavazói közül is 65 százalék.

-Kétharmados támogatottsága van az oligarcha-adó ötletének, valamint 100 millió feletti vagyon, és a kirívóan értékes ingatlanok megadóztatásának is.

-Tízből hat fő támogatja azt, hogy havi egy millió forintos kereset felett kivethető legyen különadó, és minden második megkérdezett azt, hogy 100 hektárnál nagyobb földterületre is extra adó vonatkozzon.

Kétharmados támogatottsága van a 100 millió feletti vagyon és a kirívóan értékes ingatlanok megadóztatásának is – mindkét felvetést az összes vizsgált társadalmi csoport több mint a fele támogatja.

A válaszokból egyértelműen kitűnik, hogy a 100 millió feletti vagyonadóval nagyon ráéreztek Botkáék a közhangulatra, ami erős szavazattöbbletet is jelenthet, hiszen ezzel a felvetéssel megszólíthatóak a Jobbik szavazók (71 százalék), a Fidesz szavazók, valamint a bizonytalanok is (66-66 százalék), továbbá a községekben és a városokban élők (71 és 70 százalék) is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!