„Putyin az atya, Orbán a fiú, Bayer a szentlélek..!” – békemeneteltek a Kétfarkúak

30 millióan gyűltek össze a Kétfarkú Kutya Párt pontos adatai szerint az Oktogontól indult békemeneten, de a becslések szerint legalább négyezren.

A CÖF mintájára meghirdetett békemenet-paródia hitet tett Putyin és Orbán mellett, elítélte Brüsszelt és minden kórház helyére stadiont követelt. Egyértelműen helyeselték az unió elítélését és a kormány politikáját, s nem mellesleg Bayer Zsolt írásait a kötelező tanterv részeként kívánják a jövő nemzedék alapvető és kizárólagos szellemi táplálékává tenni.

A többek között szovjet-orosz dalkörtől s Boney M-slágerektől harsogó hangszórók a nagykörúton foglalták le az egyik közlekedő sávot, míg a Blaha Lujza térre érve egy stadion alapfüvét is letették – vagy felvették, ez nem volt pontosan meghatározható a „cöfnyi” tömeg lelkes tömörülésében.

Egyértelművé tették a jövőre vonatkozó hazafias elkötelezettségüket a „Nem kell Brüsszel, nem kell pénz..!; magyar földre magyar migránst, nem kell kórház, hajrá magyarok, nem akarunk nyugdíjat” rigmusokkal s a biztonság kedvéért meleg szavakkal üdvözölték a miniszterelnök hatékony politikai erejét is: „Kisvasutat Moszkváig!, Simicska vonja vissza, hogy Orbán egy g…i!”

A tüntetők elkötelezettsége a transzparenseiken is megnyilvánult, melyeken többek között azt olvashattuk, hogy: „Ne vásárolj a CEU-ban”, „Éljen Viktor!”, „Le az oktatással”. A menet eleje, mint hű békemenetesekhez illik, óriási molinóval vezette a népét, amin magyar és orosz nyelvű „nem leszünk gyarmat” felirat szerepelt. A tüntetés a Deák téren ért véget.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!