Nyílt levélben üzentek Orbánéknak és a tüntető fiataloknak – „ELÉG a rabszolgaságból”

Elég a rabszolgaságból!

A Fidesz által erőltetett, a munkások tömegeit rabszolga sorba taszító Munkatörvénykönyv módosítási javaslat elfogadhatatlan az MSZP Munkástagozata tagjainak is, ahogyan a magyar munkavállalóknak és az ő érdekeiket védő szakszervezeteknek is.

A munkatörvénykönyve legutóbbi, nagy tiltakozást kiváltó módosítása után a köznyelv már csak „cselédtörvénynek” hívta az Orbán és a nagytőke diktálta paragrafusgyűjteményt, amelyet a Fideszes képviselők lelkiismeretlenül, szolga módjára szavaztak meg. Most a cselédsorból rabszolga sorba akarják taszítani a családjaik eltartásáról még itthon gondoskodni akaró alkalmazottakat.

Egyértelmű a jobboldali kormányzat célja: kiszolgálni a tőkét, a tőkést, és még jobban kizsákmányolni a kiszolgáltatott melóst.

Tiltakozunk és arra szólítjuk fel az állampártot, hogy haladéktalanul vonják vissza módosítási javaslatukat!

Kifejezzük szolidaritásunkat és támogatásunkat a Fideszes törvény módosítása miatt rabszolgasorsra kárhoztatni akart dolgozókkal, alkalmazottakkal!
Felszólítjuk a baloldali mozgalmakat, hogy közös fellépéssel is adjunk nyomatékot tiltakozásunknak a munkások érdekében.

Az utcai tüntetések civil szervezőitől pedig azt kérjük, hogy szintén legyenek szolidárisak a munkavállalókkal és követeléseik megfogalmazása során álljanak ki a dolgozók és érdekeik mellett is!
Ne legyünk rabszolgák!

Török Zsolt
MSZPMunkástagozat elnökségi tag
Komjáthi Imre
Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke

forrás: facebook

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!