A 2006-os eseményekkel fenyeget és egyre jobban rámozdul az ultrajobb a civiltüntetésekre

Provokáció, verekedés, csecsen (!!) „rábeszélő” Budapesten – a rendőrség tétova, kérdés, hogy honnan és milyen szándékkal sűrűsödnek a riasztó események.

Mióta a vallásában képmutató Orbánnak a kereszténység egyik szent ünnepén, Jézus keresztre feszítésének és feltámadásának a napján viszket a tenyere, a szélsőjobb széle is úgy érzi, zöld utat kaptak arra, hogy botrányt provokáljanak a terebélyesedő civiltüntetéseken.

Amint arról a Hősök terén készült beszámolónkban képekkel illusztrálva beszámoltunk, vagy féltucatnyi szélsőséges aktivista próbálta megzavarni a hatalmas tömegdemonstrációt. A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom ultrái korántsem egy nagyra sikerült ligetkör futása miatt szaladtak bele a civilek mellett tüntető tízezres tömegbe: tudatos provokációra készültek.

Az érintettek honlapjukon számoltak be a kudarcról, mivel a rendőrök megakadályozták az esetleges összetűzést, de további hasonló cselekményekkel fenyegettek:

Kilátogattunk a Hősök terén rendezett CEU melletti tüntetésre, hogy kihúzzunk egy transzparenst ’Budapesten nincs Majdan tér!’ felirattal. A rendőrök természetesen lecsaptak ránk és megpróbálták utunkat állni, de végül ők is belátták, hogy ha bejöttünk ki is kell mennünk, így nyitott molinóval sétáltunk el a több tízezres liberális csürhe előtt, akik azonnal rázendítettek a ’nácik haza’ rigmusra.

Itt viszont mi vagyunk otthon, és nem fogjuk tétlenül nézni, hogy szivárványköntösbe burkolózva pusztítsák el azokat a minimális értékeket, amik még megmaradtak. Egyértelmű, hogy a háttérben meghúzódó erőknek az a céljuk, hogy Magyarországot is vérbe borítsák, ahogy azt Ukrajnával megtették. Mi ehhez nem fogunk asszisztálni, de ha mégis bekövetezik, akkor minden eszközzel ki fogunk állni a normalitás védelmében.

A Szabadság téren megtartott demonstráció közepébe is befurakodott néhány szélsőjobbos kopasz, akiket a színpad közeléből tolt ki a tömeg s a rendezők. De a kopaszok nem érték be ennyivel.

Tegnap a közösségi oldalán számolt be fotóval egy éppen a fenti eseményről hazafelé tartó résztvevő, Arkadiusz Karski a következőkről:

tünti 4

Ahogy átkeltem az utcán, előttem három ember és tőlem jobbra, hátul további néhány ember volt. Látszólag saját dolguk után mentek, amíg az első engem meg nem látott. Észrevette, hogy tüntető kellék van a kezemben. Rákérdezett: ’Tüntettél..?’. Igennel válaszoltam, mosolyogva.

Utána egyszerre felém intézett további kérdéseket, megjegyzéseket tett, szitokszavakat mondott, és egyszerre a csoport többi tagjának gesztusokkal úgymond elmagyarázta, hogy ’itt egy megverni való ember’. Ez szóban nem hangzott el, csak gesztusokban. Benyomtak a legközelebbi kapualjba.

Hangsúlyozom, hogy mindez módszeresen történt. Úgy értem, hogy nem kommunikáltak egymással szóban a verésről, mindenki tudta a dolgát.

Ami szóban elhangzott több alkalommal legalább két férfitól a többi felé, az a magyarázat volt. Idézem szó szerint, ami elhangzott szóban: ’A CEU mellett tüntetett„.

Természetesen feljelentést tett a történtek után, de „az akkor készült rendőrségi jegyzőkönyvben a rendőrségnek köszönhetően tulajdonképpen egy mondat sem szerepel, amely tőlem származott volna. A rendőrség nem adott esélyt, hogy magamtól meséljem el a történteket. A rendőrség állításaira voltam kénytelen válaszolni”.

Az Index pedig arról számolt be, hogy egészen megdöbbentő módon a Szabadság téri emlékművet festékkel összekenő két fiatalember közül az egyiket, Komáromy Gergelyt „váratlanul” felkutatta és meglátogatta egy csecsen (!) „rábeszélő” honfi és felvételt készítve a találkozásukról „megkérte” Komáromyt, hogy kérjen bocsánatot a történtek miatt. A ráható magatartást egyértelművé tevő alkati különbözőség nem tette kétségessé, hogy mi történne ennek elmaradása után.

Hétfőn megtartják az elmaradt tüntetést az Orosz Nagykövetség előtt. Legyünk óvatosak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!