CEU: a nagy elterelő hadművelet. Elképesztő aljasságra készül Orbán

Ismerjük azokat az összeesküvés elméleteket, amikről később derülnek csak ki, hogy nem elméletek? Valami egészen elképesztően gennyes, a munkavállalók millióit érintő törvényjavaslat benyújtására készül az Orbán kormány.

Amióta tart a CEU ellehetetlenítése miatt kirobbant tüntetés-hullám, senki nem beszél másról széles e hazában, mint Soros Györgyről és egyeteméről. Tulajdonképpen nem is annyira az a lényeges ebben, hogy egy dollármilliárdos egyik vállalkozása esetleg megszűnik, hanem az, hogy ezzel a lépéssel gyakorlatilag hadat üzent Orbán a szabad oktatásnak. Ezt talán már mindenki érti. Valóban szörnyű és elfogadhatatlan, ami történik.

Mindeközben ügyet sem vetünk arra, hogy szépen, csendben olyan törvényjavaslat kerül a Parlament elé, amellyel három évre nő a munkaidőkeret számítás, ez pedig lényegében eltörölné a túlórapénzt. A javaslat szerint a kormány gyakorlatilag átadja a munkavállalók pihenőidejének beosztásának lehetőségét a munkaadóknak. Így az is előfordulhat, hogy a megszakítás nélküli, a többműszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalók számára is elegendő lesz havonta heti egy pihenőnapot kiadni. Ma sem ritka a 10-21 napot meghaladó egybefüggő munkavégzés, mi lesz ezután?

Elkészült tehát a rabszolgatörvény. Ha ez az egyéni képviselői indítvány átmegy a törvényhozáson, akkor attól a naptól kezdve a munkavállalók akkor és olyan módon lesznek terhelhetőek gyakorlatilag ingyen, amikor és ahogyan azt a munkaadó kedve diktálja.

Remélem érti mindenki, hogy ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy Tesco-s pénztáros arra is kötelezhető lesz, hogy akár három hétig minden nap dolgozzon, maximum heti 48 órában és még a hónap utolsó hetében is csak 4-5 napot pihenjen.

Miközben tehát mi rágjuk a CEU-s gumicsontot, addig egy Bánki Erik nevű fideszes, önálló képviselői indítványa gondoskodik arról, hogy a munkavállalók milliói gyakorlatilag rabszolgákká váljanak. Ez az igazán aljas húzás. Ez az, amiért érdemes lenne megtölteni a Kossuth teret. Ez az, ami mindenkit érint. Nem tudom lesz-e olyan szervezet, amely ebben az ügyben kezdeményez majd tüntetést, de finoman szólva: talán nem ártana.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!