Ma kiderül, hogy Orbán élesfegyverrel megy-e Sorosra és a civilekre a választásokig

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni azt a kormánypárti törvényjavaslatot, amely a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket.

Amennyiben megszavazzák, innen üzennénk: Laci, szégyelld magad.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd szavazással folytatódik. A képviselők ekkor szavaznak a kormány belügyi tárgyú törvénymódosító csomagjáról, továbbá arról a javaslatról, amellyel az állam ingyenesen a református egyház tulajdonába adja a geszti Tisza-kastélyt.

A határozathozatalok után kezdődhet általános vita a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról, amelynek értelmében minden olyan egyesületnek külföldről támogatott szervezetként kell regisztrálnia magát, amely 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást kap.

Amennyiben elfogadja az országgyűlés, ez a választásokig hátralévő egy évben elegendő konfliktusforrás lesz Orbán számára, hogy „tűzön tartsa a gyűlöletszítást, az ellenségkeresést és a folyamatos konfrontációt – ezzel biztosítani próbálván a támogatói hátterét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!