Hatalmas bajban van a TV2, akár százmilliót is tejelhet a beképzeltsége miatt

Kép forrása: Népszava

Andy bácsi zsebe is megérezheti azt a bírságot, ami a TV2-t sújthatja pofátlan és beképzelt „önvallomása” miatt. Versenyfelügyeleti eljárást indít a Gazdasági Versenyhivatal a TV2 Médiacsoport ellen a Tények legutóbbi reklámkampánya miatt – derül ki a GVH az Indexnek küldött válaszából.

A TV2 még februárban indította el a megújult Tények bevezető kampányát, amelyről már akkor többen pedzegették, hogy jogsértő lehet, mivel a plakátokon azt állították, hogy a Tények „Magyarország legjobb híradója”. A dolog élét azzal a trükkel próbálták elvenni, hogy a szlogent apró idézőjelek közé tették, ez azonban úgy tűnik, önmagában nem volt elég a következmények kivédéséhez.

A kampány indulásakor az Index megkérdezte a GVH-t, rendben van-e a plakátokon megfogalmazott állítás versenyjogi szempontból. A hivatal akkor azt válaszolta a portálnak, megvizsgálják a kérdést.

Ennek eredménye az lett, hogy szerdán tájékoztatták az Indexet: jogellenes összehasonlító reklám tilalmának és fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indítanak Andy Vajna csatornája ellen.

A Népszava által megkérdezett szakértő szerint akár 100 milliós büntetésbe is belefuthat Andy Vajna csatornája. A lapnak nyilatkozó Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője szerint ugyanis a versenyjog tiltja az ilyen jellegű reklámokat, mert ezekben mindig konkrét termékek vagy szolgáltatások között kell fennállnia az összehasonlításnak, és mérhető, számszerű eredményeken kell alapulnia.

De a híradók esetében nagyon nehéz olyan mutatót találni, amitől az egyik valóban a legjobb lesz, hiszen ez jelentős részben a nézők szubjektív megítélése – magyarázta Polyák.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!