Vona már a sajátjainak sem cuki, düledezik a Jobbik is – lemondott a pomázi elnök

Sarkadi Attilánál, a párt pomázi vezetőjénél elszakadt a cukicérna, bár ő is szívesen pózolt kisállatokkal – de ennek vége. Hétfőn comingout-olt a Facebookon, ahol bejelentette, hogy valamennyi jobbikos pozíciójáról lemond és kilép a pártból.

Mint írta, nehéz döntést kellett meghoznia, mivel valaha nagyon szeretett a Jobbikhoz tartozni – ennek most vége, elérkezett a könnyes búcsú.

Szavai szerint nehéz döntést kellett meghoznia, hiszen nagyon szerette a pártot, bár nem tartozott a radikális szárnyhoz, de a nyílt, világos üzenetek, rengeteg közös munka, komoly sikerek sorozata elégedetté tették.

Ezidáig. Mert most már jó ideje látja, hogy nagy a baj.

Bár elfogadta a néppártosodási törekvéseket is, amíg azok nem jártak elvtelen kompromisszumokkal, az elmúlt hónapokban személyes találkozást kérve jelezte Vona Gábornak, hogy sem ő, sem a dunakanyari alapszervezeti elnökök döntő többsége nem értenek egyet a párt irányváltásával. Erről petíció is született – hasztalan.

Miért most hoztam meg ezt a döntést? Úgy gondolom, hogy a Jobbik átlépte a Rubikont azzal, hogy a balliberális pártokkal együtt az alkotmánybírósághoz fordult a Lex CEU-val kapcsolatban. A demokrácia elleni támadás?! Miről beszélünk?! Féltjük Sorost és a mögötte álló üzleti körök egyetemét, ahol többünk szerint a közép-európai nemzetállamok ellenségeit képzik posztgraduális formában? Mostantól a MAGYAR ÉRDEK helyett a DEMOKRÁCIA féltése lesz az új hívó szó?!” – kiáltott fel a csalódott ex-elnök.

Megdöbbenti, hogy a kormányra kerülés oltárán minden feláldozható: tiszta beszéd és harcos értékképviselet helyett mára maradtak az arcpirítóan demagóg jelmondatok egy zavaros ideológia mentén, és az elvtelen megalkuvás akár a velük ellenséges csoportokkal is, a szavazatmaximálás reményében.

„Ma már nincs napirenden az elszakított magyarság ügye; a magyar nemzet, a keresztény Európa védelme; a kettős kereszt–állítás; rovásírásunk visszavezetése a köztudatba; nemzeti hagyományainkra való emlékezés; hallani sem lehet az ’Attila unokái vagyunk’ programról.
Van a magyarság érdeke helyett ’A NÉP pártján’; ’a jogállamiság védelme’ és a létező legmélyebb lövészárkok ásása” – kesereg Sarkadi.

Véleménye szerint az egész parlamenti frakció cinkosa lett a párt vezetésének a lex CEU kapcsán – mindazon által adjon az Isten szebb jövőt.

Köszönjük.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!