Tejmentes „túrógombóc”

Le Grand Voyage – A Nagy Utazás – Bodrogi Réka receptje:

Nos hát mi is lehet ez a „túró” gombóc? Miből készül? Semmilyen tejterméket nem tartalmaz, gluténmentes és hozzáadott cukormentes. Holnapra készítettem tízóraira, persze nem bírtam ki hogy még ne kóstoljam úgyhogy így készült ez a próba darab

Hozzávalók a gombóchoz (4 napra tízóraira)
Szénhidrát
136 g köles
10 g útifűmaghéj
54 g karobpor (csoki öntethez)
114 g, 1 db nagyobb banán 1f34cFehérje 
84 g AbsoRice (pudingot keverek belőle víz, és stevia hozzáadásával, 4 napra elosztom) 

Zsír
80 g kókusztej
4 g kókuszzsír

Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, beáztatjuk ha lehetőség van rá. Kókusztejben és többszörös mennyiségű vízben feltesszük főni. A lényeg hogy jó puhára főzzük (kb 30-35 perc elég neki, ha szükséges pótoljuk a vizet). Ha megvan várjuk meg míg kihűl.

Utána adjunk hozzá steviát, kevés citrom levét vagy citrom reszelt héját, vanília kivonatot, vagy ízlés szerint aromát illetve az útifű maghéjat. Mérjük le az egész mennyiséget és osszuk el 4 felé. 2 db gombóc jön ki 1 adag tízóraira. Formázunk gombócokat és a közepébe nyomkodjuk bele a banánt. Picit nedvesebb kézzel könnyebb dolgozni. Ízlés szerint forgatható kókuszreszelékbe vagy gluténmentes fahéjas morzsába is. Tálaláshoz pedig elkészítettem a karobos csokiöntetet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!