Amíg valaki megint zsírosodott, addig százak álltak sorba egy tál ételért – Magyarország két videón

Egy korábbi húsvéti ételosztás a Blahán - kép: Mohai Balázs / MTI

2017.04.18. 07:15

Magyarország, 2017 – húsvét. Hétfőn ismét százak álltak sorban a Blaha Lujza téri ételosztáson, melyet ezúttal is a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége szervezett.

A négynaposra bővült húsvét a legszegényebbek számára idén komoly kihívást jelent, hiszen nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak az ünnepi menüt, de egy tál meleg étel előteremtését sem.

Százak, ezrek éheznek nap mint nap, és rajtuk nem segít Brüsszel megállítása.

Idén húsvétkor 1600 adag paprikás krumpli, kovászos uborka és epres desszert fogyott el, de a rászorulók tartós élelmiszerekből álló csomagot is kaptak a Krisna-tudatú Hívők Közössége jóvoltából.

A tömegben főleg egyedülálló kisnyugdíjasok álltak sorban, számukra nagy segítség volt a cukorból és lisztből álló élelmiszer-segély is.

„A húsvét ugyanolyan ünnep, mint a karácsony. Ilyenkor az emberek szeretnek összegyűlni, együtt a szeretteikkel leülni az asztal mellé. Mi fontosnak tartjuk, hogy azokra is gondoljunk, akik nem tudnak a bevásárlóközpontokban több tízezer forintért bevásárolni, hanem igazából nekik ez is a nélkülözésről, az éhínségről szól. Ezért szeretnénk hozzájárulni egy tál étellel és egy nagy élelmiszercsomaggal az ünnepükhöz”

– mondta a HírTV kameráinak Szilaj Péterné, a közösség szóvivője.

Ma kedd van, a húsvét elmúlt, a szegények éppen nem állnak sorba ételért, de a szegénység és az éhezés nem tűnt el. Csak éppen a négy fal közé húzódott. Legalábbis a szerencsésebb fele.

Látlelet Magyarországról, ahol két dolog gyarapszik csak: néhány kormánypárti oligarcha mesés vagyona, és a kínzó, pusztító nyomor.

Mészáros Lőrinc ezalatt megvette a Balatont, mi Magyarok pedig hagytuk neki.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!