Hátborzongató, fenyegető közleményt adott ki a tüntetőkről a szegedi Fidesz

Kép forrása: delmagyar.hu - a képen Tarnay Kristóf látható.

A Fidesz Szegedi Szervezetének Elnöksége közleményeben reagált a helyi tüntetésre: “Magyarországon az egyetemi autonómiát semmi sem fenyegeti, semmi sem korlátozza, a tanszabadságot semmi sem veszélyezteti. A polgári kormányzat 2010 óta egyetlen egyetemet sem zár be! A kormány elkötelezett a felsőoktatás fejlesztése mellett, amit jól mutat, hogy esztendők óta folyamatosan emelkednek az ágazatra fordított források” – írják.

Az öndicsőítés mellé azonban burkolt fenyegetés és a tüntetők degradálása is beficcen.

A (felső)oktatást egyre inkább kézi vezérlés alá vonni szándékozó Fidesz közleménye aggasztó, és burkolt fenyegetésként értelmezhető, amikor azt írják, hogy „nem szerencsés, ha az universitas oktatói pártpolitikai jellegű uszításban vállalnak szerepet” – írja Facebook-oldalán Tarnay Kristóf civil aktivista, aki mellesleg az Független Diákparlament képviselője.

Tarnay hozzáteszi: „Ez nem igaz természetesen, hiszen a tegnapi ezer ember demonstrációja sok mindenről szólt, csak nem a pártpolitikáról. Ahogy szintén hazudik a szegedi Fidesz, amikor azt írja, „A valódi konzultáció csak akkor lehetséges, ha nem részeg politikai aktivisták ordítozása akarja megteremteni annak kereteit.” A szervezők és a felszólalók közül senki sem fogyasztott alkoholt a demonstráció előtt. A skandálás pedig a tömegdemonstrációk bevett eszköze, ezt alkalmazza a kormánypárt is, és alkalmazta korábban is.”

A fiatal aktivista élesen bírálta a vállalhatatlan közleményt kiadott Fideszt

„Ezzel együtt nagyon sokan várjuk lehetőséget, amikor valódi konzultáció lesz, az, hogy bullshiteket nyomunk az ellenünk tüntetők arcába, kiküldünk egy demagóg propagandalevelet kamu kérdésekkel, és összehívunk egy kerekasztalt, ahol a saját kamuszervezeteinkkel egyeztetünk, nem számít konzultációnak” – írja Tarnay.

Egy ilyen fenyegető jellegű, az emberek véleményét semmibe vevő közlemény egyszerűen hátborzongató. Ha Európát tekintjük, maximum tőlünk keletebbre találkozhatunk hasonló véleményekkel a hatalmak részéről. Talán őket veszi példaként a Fidesz is…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!