Tevecsikó született a veszprémi állatkertben

Veszprém, 2017. április 12. Tizenkét napos tevecsikó a veszprémi állatkertben 2017. április 12-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Tevecsikó született a veszprémi állatkertben, a kancacsikó már látható a vadaspark tevekifutójában – közölte kedden az MTI-vel az állatkert igazgatója.

Török László elmondta, hogy az állatkert legújabb lakója, aki április elsején látta meg a napvilágot, csaknem 30 kilogrammot nyom. Hozzátette: Kata, a tevekanca nagy gonddal őrzi és táplálja kicsinyét, a gondozók pedig felváltva figyelik első rezdüléseit. A kis teve az Afrika szavanna melletti tevekifutóban lakik, a csapat vele együtt immár hat tagot számlál.

Török László beszélt arról is, hogy a kétpúpú tevék közkedvelt állatkerti állatok, főként különleges megjelenésük miatt. A teve kiválóan alkalmazkodik a szélsőséges életkörülményekhez, télen a mínusz 30, nyáron pedig a plusz 40 Celsius-fokot is elviseli. A közhiedelemmel ellentétben, púpjaiban nem vizet, hanem zsírt raktároz, amelyből energiát képes nyerni hosszú vándorlásai alatt.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!