Élő adásban égett be az Áder-rajongó Cser Ágnes

Kép forrása: Népszava

Cser Ágnes, a Magyarországi Szociális és Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnökét meghívták az M1 „hírcsatorna” reggeli műsorába, hogy az egészségügyről kérdezzék, és hogy azokra a kérdésekre válaszoljon.

Ezzel szemben Cser sokkal fontosabbnak tartotta holmi orvosok, ápolók megélhetésénél és betegek állapotánál azt, hogy Áder János CEU-törvény melletti kiállását köszönje meg. „Engedje meg, hogy megköszönjem Áder János köztársasági elnöknek, hogy aláírta ezt a felsőoktatási törvénymódosítást.” – mondta, majd belezavarodva saját mondandójába valamiféle professzorának valamikori kijelentését hozta fel arról, hogy egy „nem létező egyetemnek nem lehet fiókegyeteme”.

Ezután meg akarta magyarázni, hogy miért kezdett erről beszélni. Követhetetlenül zavaros indoklásában „négy szoclib kormányt” említett (itt valószínűleg a Meggyesi-kormányra, az első és a második Gyurcsány-kormányra, majd a Bajnai-kormányra gondolt), hogy ők tehetnek arról, hogy ennyi magyar külföldre vándorolt. Arra már nem tért ki, hogy a Fidesz-kormányok 2010 óta miért nem tettek semmit a kivándorlás megállítása érdekében.

A legnagyobb pillanatát viszont a végére hagyta: „…ami még nagyobb öröm volt számunkra, hogy stratégiai partnerként csatlakozott a három kamara: az orvosi, a szakdolgozói és az orvosi.”

Megvan tehát a válasz arra a kérdésre, hogy miért van ilyen siralmas helyzetben a magyar egészségügy; nincs min csodálkozni, ha ilyen embereket engednek az egészségügy közelébe, mint ezt a nőt, aki azt sem tudja, hogy miről beszél.


Nagy Zsolt

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!