Bocsánatot kért a United Airlines az erőszakkal leszállított utastól

A netre felkerült bizonyíték után bocsánatot kért a légitársaság attól az utasától, akit a járat túlfoglalása miatt erőszakkal szállítottak le a repülőgépről. Az idős orvost durván megalázták a biztonsági emberek.

A United Airlines amerikai légitársaság elnök-vezérigazgatója, Oscar Munoz nyilvánosan is bocsánatot kért kedden, amiért a légitársaság alkalmazottai a Chicago–Louisville közötti járatról az előző napon erőszakkal szállítottak le egy 69 éves férfit, David Dao orvost.

A botrányos eset azért történt, mert a légitársaság, szokása szerint, több jegyet adott el, mint ahány utasra számított, ezért a személyzetnek már nem maradt hely, így önkényesen kiválasztottak négy utast, felajánlva nekik, hogy másik géppel elszállítják őket.

Az elnök-vezérigazgató a bocsánatkérést megelőzően többször is változtatott álláspontján. A légitársaság munkatársaihoz írt belső – és nyilvánosságra került – levelében először helyesnek minősítette az alkalmazottak eljárását, és támogatásáról biztosította őket. Kedden délutánra azonban már – vélhetően az országos felháborodás hatására is – bűnbánó hangú bocsánatkérő levelet tett közzé, amelyben leszögezte, „soha, senkivel nem szabad ilyen rosszul bánni”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!