Orbán kissé elszabta ezt a kis „soros” hisztijét – a németek lemondták a berlini találkozót

A Magyar Nemzet arról ír, hogy újabb mélypontra jutottak a magyar–német kapcsolatok, ugyanis elmarad a május 5-re tervezett berlini külügyminiszteri találkozó a V4-ek és Németország között.

A lap szerint arra sincs esély, hogy a közeljövőben kétoldali tárgyalások jöhessenek létre. A májusi találkozóra elvileg azért nem kerül sor, mert egyik fél sem látta volna értelmét, mivel nem sok közös téma van, noha a Magyar Nemzet szerint még Orbán Viktor közvetlen környezetéből is próbáltak erősen lobbizni a német kereskedelmi szervezeteknél, hogy találjanak már olyan gazdasági témát, amiről lehetne beszélgetni.

A lap úgy tudja, Szijjártó Péter 2016 végén és 2017 első heteiben négyszer (!) kezdeményezett kétoldalú megbeszélést Frank-Walter Steinmeier leköszönő német külügyminiszterrel, de mindhiába, mind a négy alkalommal lepattintották.

Külügyi források szerint a magyar kormány megítélése annyira rossz Berlinben, hogy az ottani kormányzati szereplők nem szívesen találkoznak magyar kormánytagokkal, ahogy az egyre kevesebb magyarországi német beruházás oka is abban keresendő, hogy nagyon rossz az Orbán-kormány megítélése Németországban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!