A diktatúra rákapcsolt: börtönnel fenyegeti a kormány a tüntetések résztvevőit

Ha ez jár ma egy festékesflakonért mi járna kordonbontásért..? (Kép: mno.hu)

Spontán szimpátiatüntetést szerveztek ma délutánra a tegnap esti, Sándor-palota előtt történtek miatt, aminek következtében Gulyás Márton civilaktivistát és egy társát a rendőrök a Budapesti Nyomozó Ügyészségre szállították és azóta is rendőrségi felügyelet alatt tartják, ami 72 óráig tarthat.

Ezt követően dönthetik el a hatóságok, hogy vádemelést, illetve feljelentést tesztnek-e Gulyásék ellen – az MTI már azt lebegteti, hogy az ügyészség gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat tervezi.

Az ügyészség garázdaság és rongálás vétségével indokolja az elzárást, ami annyiból állt, hogy egy (két?) festékespalackot dobtak Gulyásék a Sándor-palota irányába tegnap esti, Áder árulása elleni demonsrációjukon, ami állítólag eltalált egy (két?) rendőrt.

Tiltakozásul szimpatizánsok egy kb. ötvenfős csoportja jelent meg kedden délután félhatkor az ügyészség épülete előtt, de akkorra már Gulyásékat átszállították a Gyorskocsi utcai fogdába.

Az ügyészség börtönnel fenyegetőzik, mivel Gulyás Márton „a bűncselekményt próbára bocsátás próbaideje alatt, illetve más folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el”.

Ezzel a próbaidős ítélettel még azért kínálták meg az aktivistát, mert januárban a Nyakó István MSZP-s politikus ellen agresszíven fellépő büntetett előéletű kopasz fogdmegek megakadályozták egy népszavazási kérelem hivatalos beadását s ez ellen tiltakozva Gulyás leszerelte a Nemzeti Választási Iroda cégtábláját.

Az üzenet világos: a kordonbontó Orbánék megfenyegették a szabad véleményüknek az utcán hangot adó minden magyar polgárnak, hogy ha sokat ugrálnak, rács mögé kerülnek. Pusztán csak azért, mert nem tetszik a rendszer.

Holnap félhatra a Hősök terére szerveznek újabb demonstrációt immár Áder gyáva CEU-ellenes aláírása miatt tiltakozva, amit vasárnap még 70-80 000-es tömeg próbált visszatartani.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!