Rejtélyes rendőrségi csapatszállítás történt tegnap

2017.04.10. 7:53 Frissítés: 2017.04.11.

A tegnap esti CEU-s tüntetésre egyes becslések szerint közel 90 ezer ember ment el, a tömeg a kormány által többször is átadott budai Várkert Bazártól a Lánchídon át a Parlament elé vonult – ugyanitt rekordszámú rendőr is volt az utcán, ami érthető, hiszen a hatalmas tömeg mozgását, valamint a rendezvény helyszíneit biztosítania kell valakinek.

Ahogy nőtt a tömeg, úgy lett rendőrből is egyre több a Kossuth téren, azonban egy rejtélyre hívta fel olvasónk a figyelmet.

Azok, akik vettek már részt valamilyen tüntetésen, láttak már olyat, hogy az utánpótlás ilyen-olyan csapatszállító járműveken szokott érkezni – legtöbbször RENDŐRSÉG feliratú kisteherautókon, esetleg buszokon, amikből van fehér is, meg zöld is, de a lényeg, hogy a járművek általában valamilyen erőszakszervezet, vagy állami hatóság, stb. infrastruktúráján érkeznek, amiket milliárdokért vettek.

Például ilyeneken:

citr037
Citroen Jumper, fotó: balzolt007 / policecars.hu

Ehelyett, valahogy és valamiért az Eurolines buszairól szálltak le tegnap a rendőrök az Akadémia utcában délután 5 óra körül. A képet egy olvasónk küldte, egy másik kedves olvasónk is kiszúrta őket, de elmondása szerint közelebb nem lehetett menni, a mellékutcában parkoló Eurolines-busz utasai ezt ugyanis valamiért nem akarták.

17857333 441524122857698 1235902157 n
Eurolines buszból leszálló túracsoport rendőrök. Kép: olvasónk

Ezeken a buszokon járnak túrázni a népek, de például menetrendszerűen közlekednek külföldre is, sőt még az is lehet, hogy ezeken utaztatták a Békemeneteseket anno. Amikor még volt olyan.

Érdeklődtünk a Rendőrség Sajtóosztályán és a Volánbusz / Eurolines-nál is, hogy ezt így hogy, ha válaszolnak, frissítünk.

Itt a válasz a rendőrségtől: Az Országos Rendőr-főkapitányság a 316/2015. Kormányrendeletben meghatározottak szerint 2016 októberében személyszállítási szolgáltatási szerződést kötött a Volán Egyesüléssel.

Az Ön által jelzett időben és helyszínen a szolgáltató által biztosított járművel történt szállítás.

És a Volánbusztól: A VOLÁNBUSZ Zrt. állami vállalatként több országos hatáskörű szervvel szerződéses kapcsolatban áll, például a Rendőrséggel, a Katasztrófavédelemmel, a Honvédséggel és a MÁV-val is. Társaságunk számára kiemelt feladat az említett szervekkel történő együttműködés az élet számos területén, legyen szó akár árvízi védekezésről, azonnali vasútpótlásról, határvédelmi feladatokhoz kapcsolódó szállításokról vagy rendőrségi csapatszállításról. Társaságunk egy-egy ilyen jellegű megkeresés esetén a rendelkezésre álló szabad kapacitások optimális és költséghatékony felhasználásával igyekszik ellátni a felmerülő szállítási feladatokat. 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!