Kimondjuk: A Tv2 (is) hírhamisító! Németh Szilárd hazudik! Szégyen, amit műveltek!

A tegnapi tüntetésen, közel 80000 ember fejezte ki nemtetszését a CEU bezárására irányuló kormányzati törekvések és Orbán Viktor politikája ellen. Mi így láttuk.

A Fidesz-média picit másként. A történet úgy kezdődik, hogy a Tv2 honlapjára csak akkor lehet belépni, ha előbb jól szétverjük a szemünket az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampány agyament propagandájával. Ha végre feltárul előttünk Viktor és Andy világa, akkor sem böngészhetünk tovább boldogan az Extrém Activity és a Nagy Duett csodái között, mert az egész honlapot körülveszi a kék, mára már valóságos kormányprogrammá érett felirat: ” Állítsuk meg Brüsszelt!”

A Tények című hírműsorra kattintva végül orrba ver a Fidesz valósága: „Kevesebben voltak, mint várták” Értik? Ez a címe a tudósításnak, ami a tegnapi tüntetésről szól. Ha korrekt tájékoztatást szeretett volna adni a Tv2, akkor a legkevesebb, hogy azt írja, „Több tízezer ember tüntetett a CEU-ért” Helyette azt láthattuk, hogy 10 másodpercben, boldog arcokat mutogatva számolnak be arról, hogy mi történt a Várkert Bazárnál majd nyakunkba zúdítják a kormánypropaganda hazugságait. Rétvári mentegeti a kormányt, majd Németh Szilárd szájából folyik ki a szokásos… A végére pedig egy egészen elképesztő mondat került: ” A Ripost információi szerint Soros György repülővel és buszokkal utaztatott Magyarországra embereket, hogy részt vegyenek a vasárnapi tüntetésen” 

A legszebb azonban a tudósítás felvezető szövege: „Tüntetés kezdődött a felsőoktatási törvény módosítása ellen. A törvény módosítását  kedden fogadták el. Mint azt több kormánypárti politikus is hangsúlyozta ez a módosítás nem a Soros-egyetem ellen fogalmazódott meg. Többen hozzátették, hogy az egyetem továbbra is működhet Magyarországon. Németh Szilárd vasárnap úgy fogalmazott: a tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek „gründolták”, azért, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott „ügynökszervezetek” átláthatóságáról szóló törvényt.” Véleményünk szerint, ez kimeríti a hírhamisítás fogalmát.

Ne haragudjanak, de erre nincs mit mondnunk. Illetve van: Kedves Szilárd! Szerintünk érdemes lenne egy vizsgálatra elmenni, hátha találnak valamit, amitől ilyen ostoba hazugságokat enged kifolyni a száján! 

Most megmutatjuk Önöknek mit írt a tüntetésről a független média:

Mi így láttuk: Tegnap közel 80000 ember vonult a Várkert Bazártól a Parlamenthez, hogy tiltakozzon A CEU működését ellehetetlenítő törvény és Orbán oroszbarát, Eu ellenes, antidemokratikus politikája ellen. A tüntetők „Orbán takarodj”, „Európa”, „Demokráciát” Szabad ország, szabad egyetem” „Ne írd alá János” rigmusokat skandáltak. 

A 24.hu beszámolója: A teltházas Kossuth térre folyamatosan érkezett a rendőri erősítés, az egyenruhások az Országház lépcsőjénél sorakoztak fel.

index.hu: Tízezrek tüntettek délután a CEU-törvény ellen, és kérték Áder János államfőt, hogy ne írja alá. Régen láttunk ekkora kormányellenes tüntetést, a legelszántabbak, több ezren este a Fidesz-székházhoz is elmentek. Bár a tüntetés tárgya a CEU megmaradása volt, sokszor felcsendültek a „mocskos Fidesz” és az „Orbán, takarodj!” rigmusok.

A hvg.hu főcíme: Meggyőző volt a tömeg, amely a CEU mellett állt ki vasárnap Budapesten. Orbán Viktort is meggyőzhette – méghozzá arról, hogy Soros György ármánykodásánál nincs veszélyesebb hatalmára nézve. A kormányfő ugyanis tudja, miként készül egy Békemenet, nem is gondolja, hogy sok tízezer ember másként is mozgósítható. Számára az ellenség elpusztítása a cél, ez alkalommal nem fog visszalépni.

444.hu: Két része volt a budapesti vasárnap délutánnak: egy felemelő, és egy feszült-furcsa-fejetlen. Az első volt a hivatalos, CEU- és szabadságpárti tüntetés. Több tízezer ember vonult át a Várkert bazártól a Kossuth térre, ahol meghallgattak néhány beszédet, és skandáltak egy kicsit egészen este hétig, amikor a tüntetés szervezői a színpadról bejelentették a demonstráció végét. A jelenlevők többsége ekkor rendezett sorokban távozott, azonban a Parlament épülete előtt így is ott maradt egy több ezres kemény mag, akik elég dühösek voltak ahhoz, hogy tovább folytassák a műsort.

Atv.hu:  Óriási tüntetés a CEU mellett. A szervezők szerint 80 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren a CEU melletti tüntetésen. Áder Jánost kérik, ne írja alá a CEU-t ellehetetlenítő törvényt.

168ora.hu Rengetegen tüntettek a szabadságért! A rendőrség szerint ötven-, a szervezők szerint nyolcvanezren gyűltek össze, hogy nyomatékosan megkétjék Áder Jánost: ne írja alá felsőoktatási törvény módosítását. A tüntetés azonban már túlmutat a CEU-n, a résztvevők a civilek vegzálására tervezett törvény ellen, a gondolkodás szabadságáért tiltakoznak. A tüntetésnek hivatalosan vége, de néhány száz ember az Oktogonon ülve várta a reggelt, a folytatást és a sok csatlakozót. Szerdán újabb tüntetés, ezúttal a civilekért.

Kérjük, ossza meg ezt a cikket, hogy mindenki láthassa az igazságot!

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!