Tuzson szerint a feje tetején áll az Európai Unió, Rogán viszont nincs gyógykezelés alatt

Az államtitkár itt még reprezentatívan elégedett (kép: frisss.hu)

A 4-es metró pedig Magyarország szocialista kormányok alatt indult legnagyobb korrupciós ügye, valamint meg van határozva, hogy a civilszervezetek honnan fogadhatnak el támogatást – derült ki egy békésnek indult hétvégi szombathelyi sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt fogadta a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Van kérdés..? Volt. Eléggé váratlan.

A város eredményeit bemutató körséta után megtartott pedánsan száraz sajtótájékoztatója végén az államtitkár mindenkit megkért, hogy küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, hiszen a nemzeti konzultáció minden magyar ember érdeke és a nemzeti politika akkor lehet sikeres, ha minden magyar állampolgár részt vesz a döntésekben.

Valamint feltette a kérdést, hogy van-e kérdés a sajtó részéről – volt. S némileg kibillentette az államtitkárt reprezentatív merevségéből.

Tánczos Mihály a nyugat.hu részéről próbálta megtudakolni, hogy mikorra tervezik az unióból való kilépést.

Az államtitkár ekkor még stabilan megválaszolta, hogy Magyarország alapvető érdeke, hogy az unió tagja legyen, hiszen az országnak nagyon sok haszna van az EU-ból, de ez nem azt jelenti, hogy Brüsszel minden egyes döntését el kell fogadni, az uniót nem lehet a feje tetejére állítani./…/ Nem arról van szó, hogy Brüsszelben hoznak egy döntést és azt szolgai módon a nemzeteknek végre kell hajtania.

Az átláthatóságot érintő szavaira reagálva hangzott el az újabb kérdés, hogy a civilszervezetek helyett, amiket már alaposan átvizsgáltak és nem találtak szabálytalanságokat, nem volna célszerűbb, ha a politikusok az átvilágítást magukon kezdenék..? S így talán választ kaphatnák, hogy hova tűntek száz- és ezermilliárdok.

tuzson
Ez az a pillanat, amikor a politikusok olyan kérdést kapnak, ami nem volt a protokollban

Az államtitkár befeszül

Tuzson itt már némileg feszülten válaszolta, hogy egyértelműek az erre vonatkozó szabályok de amire a kérdés utal, az olyan, mint a négyes metró kérdése és az a kérdéskör, ami Magyarország legnagyobb korrupciós ügye, ezek mind rendőrségi hatáskörbe tartoznak országgyűlési, fővárosi szinten is eljárások indultak. Reméli, hogy ebben a volt szocialista kormányok alatti legnagyobb korrupciós ügyben s meglesz az eredmény, hogy hova tűntek a százmilliárdok.

DE – a törvény előírja a civilszervezetek számára is az átláthatóságot, meg van határozva, hogy honnan lehet támogatást elfogadni s honnan nem szabad. A politikának pedig, az emberek befolyásolásának nem szabad, hogy legyen olyan szegmense, amelyik nem átlátható. A legfontosabb hogy olyan szabályok legyenek, amik alapján az, aki támogatást fogad el valahonnan külföldről, egy olyan aktivista csoport, amelyiket valaki támogat és ennek megfelelően ennek az érdekében lép fel, a tevékenysége a lehető legnagyobb mértékben átlátható legyen.

De hol van Rogán..?

De mi van a politikusok elmúlt 6-8 évben kevéssé átlátható vagyonosodásával – hangzott el újra a kérdés, amire Tuzson gyakorlatiasan annyit válaszolt, hogy ha valakinek valamilyen bűnesetről tudomása van, akkor meg kell tenni a feljelentést.

Itt már a türelméből fogyó államtitkár mástól várt volna kérdést, de pechjére nem állt elő senki így megkapta a kegyelemdöfést: de hol van Rogán Antal..?

Tuzson szerint Rogán látható, pl. a sajtóban, nincs gyógykezelés alatt, amint a kérdésben sejttették, amennyiben nincs több kérdés, itt be is rekesztette a véleménye szerint tévútra kanyarodott helyi konzultációt.

A nemzetit meg postázza a magyar nép, nincs itt semmi látnivaló.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!