Tarlós visszautasíthatatlan ajánlatára meghátráltak a szakszervezetek

Várható volt: túl sok kínos esemény torlódott Budapest utcáin az elmúlt hetekben s így szinte borítékolható volt, hogy a brutális BKV-sztrájk belebegtetését már nem viseli el Tarlós renoméja – no meg a kormány jóságos engedménye.

Tarlós István szerint a béremelésre vonatkozóan elutasíthatatlan ajánlatot kaptak BKV-s érdekképviseletek s mai sajtótájékoztatóján a főpolgármester be is jelentette, hogy erre az évre sikerült megállapodnia a közlekedési dolgozók két szakszervezetével is.

A főpolgármester péntek budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a BKV menedzsmentje a főváros vezetésének támogatásával elutasíthatatlan ajánlatot tett a BKV munkavállalóinak nyolcvan százalékát képviselő két szakszervezeti szövetségnek. Ha az érdekképviseletek ezt elfogadják, akkor a béremelési probléma egy időre megoldottnak látszik – tette hozzá.

Nos, az érdekképviseletek elfogadták.

Tarlós István azt is hozzátette elégedetten, hogy az idei évre vonatkozó béremelési ajánlat nagyobb mértékű annál, mint amit az állami cégek dolgozói kapnak erre az évre s mindennek megvan a fedezete.

Kérdés, hogy amennyiben ez a fedezet rendelkezésre áll(t), akkor vajon miért terveztek 3+5 napon keresztül este hattól totális leállást a szakszervezetek, de ez már sajnos mindegy is.

A madzagról már csepeg a méz.

(kép: népszava)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!