Mélyszegény családokat húzott le a nyolckeres fideszes képviselő, ezért lesz időközi Kocsis Máté kerületében

Forrás: jozsefvaros.hu

Józsefváros Magdolna-negyedében április 23-án időközi önkormányzati választást tartanak, mert Balogh István Szilveszter, a Fidesz-KDNP képviselője 2017. január 31-i hatállyal visszaadta mandátumát. Balogh a Facebookon azzal indokolta döntését, hogy az Echo TV-nél dolgozva nem tudja ellátni az önkormányzati feladatait. (Ez korábban hosszú időn át nem okozott gondot neki – írja a 24.hu.

Balogh 2010 óta volt képviselő és önkormányzati bizottsági tag. Távozásának okát eddig nem hozták nyilvánosságra.

Az N1Tv pénteki riportja szerint az önkormányzati képviselő mélyszegénységben élő emberektől húzott le pénzeket: szociális alapon kiutalt házmesterlakások bérlőit kereste fel, azt állítva, hogy neki köszönhetik a kiutalást. Volt, akitől 50, volt akitől összesen 300 ezer forintot kért ezen az alapon.

A 24.hu-t kerületi fideszes források arról tájékoztatták, hogy a képviselőt végül Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere szólította fel lemondásra, ám az ügy hátteréről semmit nem hoztak nyilvánosságra. Egyelőre feljelentésekről sem tudni.

Az önkormányzat hárít és terel

A polgármester sajtóirodája a 24.hu kérdésére azt írta, hogy az ügyletekre vonatkozóan a városvezetésnek semmilyen konkrétum, bizonyíték nem áll rendelkezésére. Ugyanakkor Kocsis tisztázó beszélgetésre hívta Baloghot, aki a pletykák nyomán annyit elismert, hogy pénzügyi viták alakultak ki közte és magánszemélyek között, továbbá azt is, hogy jelentős összegű adósságba keveredett.

Kocsis szerint ezek az ügyek semmilyen módon nem kapcsolódtak az önkormányzat működéséhez, ezért Balogh lemondását követően további vizsgálatra nem volt szükség. A portál megpróbálta elérni a lemondott képviselőt is, de nem vette fel a telefont.

Így tűnik el egy fideszes, miután megszedte magát a képviselői honoráriumból, lehúzta a kerületében élő családokat különféle hazugságokkal, majd kamu indokra hivatkozva lemondott. Ennek ellenére a Fidesznek még volt annyi bőr a képén, hogy saját jelöltet indítson a helyére.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!