„Azért a nép az Úr!”Giga tüntetés készülődik Orbán ellen. Részletek a cikkben

A Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat csoport felhívást tett közzé a Facebookon, az alábbi szöveggel:

„Alig két hete nem gondoltuk volna, hogy az ország egyik legjobb egyeteméért kell utcára vonulni, de a kormány egy hét alatt ellehetetlenítette a CEU-t. Nobel-díjasok, nemzetközi és hazai egyetemek, nemzetközi és hazai tudósok sora állt ki a CEU-ért, de ez egyelőre kevés.

A CEU megtámadása és a tervezett civil törvény bizonyítja, hogy a kormány retteg a gondolkodó emberektől, a kritikától és a vitától. Mindent megtesznek, hogy a sajátjuktól eltérő véleményt és gondolatot elhallgattassák.

Ám hiába a kormány akarata, azért a nép az úr!

Egymás után kétszer, alig órák alatt több ezres tömeg állt ki az egyetemért, és a magyar oktatásért. Az egyetemi autonómiáért és a magyar szabadságért. Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.

Ezért most rajtunk a sor!”

Az esemény április 9.-én délután 5 órakor kezdődik a Clark Ádám téren. Eddig több, mint 5000 ember jelezte, hogy biztosan részt vesz a tüntetésen. Ez a korábbi tapasztalatok alapján azt jelentheti, hogy akár, több tízezres tömeg is összegyűlhet a Lánchídnál. A „netadót” már sikerül megakadályozni hasonló módszerrel. Kíváncsian várjuk, Áder János meghallja-e a nép hangját és bizonyítja-e, hogy Ő valóban a köztársaság elnöke, nem csak a Fidesz katonája.

Ha egyetért a szervezők szándékaival, ossza meg ezt a cikket, hogy minél többen szerezhessenek tudomást az eseményről.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!