„Reszkessetek nagyurak!” – Debrecen is felkészült a kormányváltásra

„Megengedhetetlen, hogy míg egyesek az úszómedencéjükben lubickolnak, a többség a megélhetési gondok szorításában fuldokol” – jelentette ki Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke debreceni sajtótájékoztatóján.

Az MSZP javaslata szerint a módosabbak magasabb adóval járuljanak hozzá a közterhekhez, vagyis azok, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona, és 100 hektárnál több földje van. Az így keletkezett többletbevételből csökkenteni lehetne az átlag alatti jövedelműek adóterhelését.

Gurmai ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kör akár azokkal is bővíthető, akik családi autó árát költik luxusrobogóra, utalva Kósa Lajos 3,5 milliós értékű BMW robogóvásárlására.

A szocialista politikus külön megemlékezett a debreceni nagyurakról, azaz Kósa Lajosról és a klientúráját képező országgyűlési képviselőkről, valamint Debrecen polgármesteréről. Különösen azoktól kérnek nagyobb teherviselést, „akik nem a saját erejükből, hanem a mi fejünkre taposva kerültek magasra – a politikai léhűtőktől és haszonlesőktől: „Azoktól, akik a közt nem szolgálják, hanem sarcolják, politikai összeköttetéseiket kihasználva hízik vagyonuk.”

Azt is elmondta, hogy a becsülettel szerzett vagyonok miatt senkinek nincs oka aggódni. „Debrecennek számos vagyonos polgára van, akik tisztességgel szerezték vagyonukat. Nekik nem kell aggódniuk. Nem lesz boszorkányüldözés, nem lesz elszámoltatás.”

Orbán Viktor széttartó Magyarországot épít a gazdagok javára. „Mi, szocialisták, éppen ellenkezőleg: egy összetartó ország építésére teszünk javaslatot. Ahol nincs olyan, hogy ki van velünk és ki van ellenünk – mert mindenki velünk van, értünk van, az országért, a közösségért. És aki fent van, nagyobb részt vállal közös terheinkből, mint aki lent” – jelentette ki a Nőtagozat elnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!