Szíria: Brutális vegyi támadás, mindegyik fél letagadja

A szíriai légierő nem vegyi támadást, hanem a felkelők egy nagy fegyverraktára elleni légicsapást hajtott végre Idlíb tartományban – közölte szerdán Moszkvában Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Izraelben viszont biztonsági tisztviselők inkább azt tartják valószínűnek, hogy a szíriai elnök rendszerének legmagasabb szintjén határozták el a vegyi fegyver keddi bevetését.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének közlése szerint, amelyet az Interfax orosz hírügynökség idézett, a szíriai légteret ellenőrző orosz eszközök adatai arról tanúskodnak, hogy kedden Han Sejkun település keleti részén a szíriai légierő mért csapást a felkelők egy fegyver- és lőszerraktárára, amelynek területén olyan “műhelyek voltak, amelyekben mérgező anyagokkal töltött tüzérségi lövedékeket állítottak elő”.

Az internetre felkerült videofelvételek alapján látható, hogy a Han Sejkun-i sebesülteknél ugyanazok a tünetek jelentkeztek, mint tavaly ősszel az ostromlott észak-szíriai városban megsebesülteknél.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!