Gusztustalan! Nyert a nagytőke, Tarlós cserbenhagyta az embereket

Tarlós korábban III. kerületi most főpolgármesterként gáncsolja az ügyet(Kép: MTI)

Elesett a Római part, megépül az esztelen városromboló Fidesz újabb betonszörnye Budapest utolsó érintetlen Duna-szakaszán.

Bár a helyi lakosok, civilek, környezetvédők egyaránt hosszú ideje tiltakoztak, számos szakember közreműködésével alternatívákat kínáltak a Fővárosnak, Tarlós és pártja a Fidesz mégis megszavazta: kiirtják a fákat és masszív betonelemekkel tönkre vágják a természetes környezetet.

És ma a közgyűlés döntött is: a beton védmű így a Nánási út helyett a Római parton lesz.

A Fidesz-frakció tagjai 19 igennel, az LMP és a Párbeszéd nemmel, négy további ellenzéki képviselő tartózkodott, a szocialista és a DK-s képviselők nem szavaztak

írta meg az Index.

A gátról helyi népszavazást akart kiírni több helyi ellenzéki baloldali képviselő is, (Béres András, Burján Ferenc, Czeglédy Gergő, Mihalik Zoltán, dr. Simonka Csaba, Szanyó Miklós) de Bús Balázs Óbuda polgármestere – asszisztálva az esztelen természetromboláshoz – kerületének lakosait lepöccintette az asztalról és elrendelte, hogy a helyi népszavazás szabályain változtassanak, így az gyakorlatilag teljesen ellehetetlenült.

Erről a Maradjanak a FÁK a Rómain Facebook csoport így számolt be:

„Bús Balázs néhány napja a helyi újságban újra a közösségi tervezés és a helyiek véleményének kikérését hirdette, a Római-part ügyében is. Aztán szerdán a javaslatára módosították a helyi népszavazás szabályait, hogy már a választópolgárok 25 százaléka legyen szükséges a helyi népszavazás kezdeményezésének elrendeléséhez, a korábbi 10 százalék helyett.

Ez lenne a híres kerületi közösségi tervezés?

Vagy félnek, hogy a lakosoknak nem az a véleménye, mint a város vezetőinek?”

 

Bús tehát – több egyéb döntésével egyetemben – gáncsolta az általa képviselt kerület lakóit ahol csak tudta, Tarlóssal együtt hisztériásan ragaszkodtak ugyanis a gát általuk elképzelt helyszínen történő megépítéséhez.

De miért?

Azért, mert az ártéren ilyen-olyan engedélyeztetési eljárási hiányosságok, és szabálytalanságok mentén felépült luxus apartmanok, és villák bizony időről időre víz alá kerülnek – nem véletlenül, hiszen az a DUNA ÁRTERE.

Az egyik ilyen luxus-apartman tömböt éppen a miniszterelnök jóbarátja, a húsosfazékhoz közel ülő Garancsi István építi, és ahogyan a „hazát”, úgy a „jóbarátokat” is meg kell védeni – most épp nem Brüsszeltől, hanem a Dunától.

Az ár, amit Budapest fizet: A természet visszafordíthatatlanul károsodik, a kellemes környezet örökre megszűnik, de a lényeg, hogy a fideszes oligarcha jól jár – a Főváros ugyanis adópénzen megépíti a milliárdosok ingatlanjait az áradásoktól megvédő ún. „mobilgátat”.

Szóval így (nem) védi meg a kerület értékeit a fideszes polgármester, és így szolgálja ki a milliárdosokat a Fidesz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!