A kicsinyes hatalmasok összeszarták magukat és van is miért…

Rendőrsorfal a lépcsőn (kép: MTI)

2017.04.05. 12:10

Tegnap este a Parlament elé vonult a CEU ellehetetlenítését ellenző tömeg, akik követelték a törvény visszavonását.

A legtöbb online újság élőben közvetített az eseményről, ahol látható volt a főleg egyetemistákból álló elégedetlen tömeg, valamint az is, hogy elrettentésül pikk-pakk kivezényeltek sok száz rendőrt, így gyakorlatilag minden tüntetőre jutott egy.

Nem a 2006-ban gyújtogató focihuligánok, vagy ahogyan a kormánypárti média által elkeresztelt „békés tüntetők” randalíroztak emlékeztek meg éppen, erről szó sem volt.

A Magyar Idők – 888 – Origo tengely szerencséjére a tüntetésen megjelent a volt főpolgármester Demszky Gábor is, így miatta nyugodtan tudnak maguknak libsizni, meg Sorosozni, és máris lehet nem foglalkozni olyan bagatell dolgokkal, mint a lex-CEU alkotmányellenessége, de az egész balhé remekül eltereli a figyelmet számos súlyos ügyről, úgy is mint Kövér László több mint 2 milliárdnyi adópénzből épülő rezidenciája, a lerohadó metrók, BKV-sztrájk, süllyedő életszínvonal, vagy éppen a kormányzat napvilágra került erőszakos médiakivéreztetési tervei. (Kattintson a linkekre, ne hagyja átverni, megvezetni magát!)

Hogy mennyire retteg a hatalom a néptől az a tegnapi képeken jól látszik. Minden tüntetőre jutott egy rendőr. Látszik, ahogy tömött sorokban, egymásnak feszülve álltak szemben a fiatalokkal, és érezni lehetett a feszültséget a levegőben, hogy valahol a parlamenti falak és kapuk mögött, a díszes stukkók és freskók alatt valakinek reszket a keze a „piros gombon”, amit ha képletesen megnyom, akkor megindul a rendőr attak.

A feltételezés, miszerint a gyakorlatilag 72 óra alatt lezavart egyetemi kivéreztetés célja valóban az lenne-e, hogy Orbán kikényszerítsen egy találkozót példaképével Donald Trump amerikai elnökkel, akár meg is állhatja a helyét. A Putyin és Trump között hintapolitikázó Orbán ugyanis még nem volt meghívva Washingtonba (és ez már évtizedes hagyomány) és ettől kissé frusztrált is.

A hintapolitika illiberális császára címet ugyanis csak úgy érdemelhetné ki, ha valóban lenne hinta effektus, ugyanis jelenleg csak Moszkva felé hajítja őt a gravitáció, Brüsszel és Washington irányából pedig leginkább csak taszítja.

Ha ez így megy tovább, Kövér Lászlónak igaza lesz, és „visszafordíthatatlan” események mehetnek végbe, kizárnak az EU-ból, és akkor csak a Roszatom pénze marad és Putyin rendszerének egy az egyben való átültetése, és egy totális hatalom kiépítése nulla ellenzéki hanggal, koncepciós perekkel, nyomorral és szellemi roncs szolgák kinevelésével az iskolákban.

„Ne írd alá János!”

Van még remény? Egyes elemzők szerint a netadós-tüntetések után látott kormányzati hátraarc forgatókönyve megismétlődhet, hiszen egyelőre az Európai Unió tagjai vagyunk, ami miatt a törvényességet biztosítani kell, de reménykedni lehet még az Alkotmány Bíróság döntésében, ami esélyesen elkaszálhatja az egészet, ott van még Strasbourg is, de még Áder János egyszer vissza is küldheti a törvényt a Parlamentnek újratárgyalásra – igaz, ennek a legkisebb a jelentősége, mert ha változatlanul visszajut Áderhez, akkor már ha tetszik, ha nem alá kell írnia.

Ami azonban látszik, a hatalom fél. A hatalom tudja, hogy elzavarható, és ha egyszer valami nagyon kiüti a biztosítékot, akkor el is lesz zavarva.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!