Mai Simicska: szerinte Orbán orosz pénzből akarta megvenni az RTL Klubot

Simicska Lajos úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy Orbán Viktorral azután szakított, hogy megtudta, a kormányfő orosz pénzből akarta megvenni, majd megszüntetni az RTL Klubot.

Mint a portál írja, a milliárdos tartalmi viták miatt lemondta a Reuters hírügynökségnek adott interjúját. A hírügynökség újságírójával folytatott beszélgetés során számos kemény állítást tett a magyar politikai helyzetről, de Londonban a jóváhagyott interjút olyan mértékben „cenzúrázták”, hogy végül elállt a lehetőségtől.

A 24.hu-nak elmondta: az egyik legfontosabb rész, ami kimaradt az interjúból, az volt, amelyben egy 2014-ben Orbán Viktorral folytatott beszélgetéséről számolt be. Simicska felidézte, hogy a három évvel ezelőtti országgyűlési választások után Orbán felvázolt neki egy komplett médiaprogramot médiaadóstól, mindenestül. Orbán ekkor bedobta azt is, hogy “meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, hogy aztán meg tudja szüntetni.

Hüledeztem, hogy miket mond, és próbáltam vele megértetni, hogy így ez nem fog menni.

Simicska szerint Orbán konkrétan megkérdezte tőle, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele.

Mondtam, hogy nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne. Erre azt mondta: “Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.” Egy héttel később, egy újabb személyes találkozón Simicska az egyre erősödő orosz kapcsolatra utalva leszögezte, hogy ebben az akcióban nem akar részt venni, vállalhatatlannak tartja.

Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim, ha belementem volna, apám megfordult volna a sírjában. Én nem maffiaalvezérnek és hazaárulónak szerződtem.
Simicska szerint ez volt az a pont, ahol megtörtént Orbán Viktor és közte a szakítás.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!