Chuck Berry-emlékkoncert a Gödör Klubban

Koncertet rendeznek a közelmúltban elhunyt Chuck Berry emlékére csütörtökön a fővárosi Gödör Klubban. Az esemény egyben az idén 15 éves klub jubileumi programsorozatának nyitóállomása.

A március 18-án 90 éves korában meghalt rock’n’roll legenda, Chuck Berry emléke előtt ismert magyar rock- és blueszenészek tisztelegnek a koncerttel – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az esten elhangzanak Chuck Berry legismertebb dalai, amelyek közé tartozik a Maybellene, a Johnny B. Goode, a Roll Over Beethoven, a Sweet Little Sixteen, a Rock And Roll Music, a Brown-Eyed Handsome Man, az Around and Around, a Carol, a Little Queenie, a Nadine vagy a You Can Never Tell.

Az est során fellép a Chuck Berry Emlékzenekar, amelyben Fekete Jenő (gitár, ének), Bacsa Gyula (zongora), Vörös Gábor (basszusgitár), Jókay Árpád (gitár, ének), Boda Gábor Zivatar (gitár), Zsiros Csaba (dob) és Póka Egon (basszusgitár) játszik. Szintén zenélni fog az Experience, amelyben Póka Egon mellett ifj. Tornóczky Ferenc (gitár), Szakadáti Mátyás (dob), Závodi János (gitár), Benőcz Kata (gitár) és Erős Péter (dob) szerepel.

Mint a közlemény kiemeli, a Gödör Klub, amely 2002 tavaszán indult az Erzsébet téren, majd 2012-ben a Király utcai Central Passage-ba költözött, ezt a helyszínt is elhagyni kényszerül, de jubileumát még itt ünnepli egy csaknem negyven eseményből álló fesztivállal, amely május 15-ig tart.

A Gödör 15 keretében koncertekkel, partikkal, civil rendezvényekkel, színházi előadóestekkel, irodalmi programokkal, valamint vizsgaelőadásokkal, filmbemutatókkal és közösségi vásárokkal várják az érdeklődőket.

A műsorfolyamból kiemelkedik a Pál Utcai Fiúk és a Tereskova fellépése, a színházi programok közül a Volt egyszer egy Kaposvár sorozat záró epizódja, de kortárstánc- és színiiskolások vizsgaelőadását is láthatja a közönség, amelyet a roma világnap és a költészet napja alkalmából is programokkal várnak.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!