Húsba vágó adatok jelentek meg: 12 ezer magyar család érintett!

Kép forrása: Népszava

Magyarországon kívül szinte mindenhol jóval több pénzt kapnak azok, akik halmozottan sérült gyermeküket otthonukban nevelik. Hazánkban 50 ezer forintos éhhalálbért ad az állam olyan embereknek, akiknek nincs más választásuk, 24 órában kell felügyelniük sérült családtagjaikat. Ők nem követtek el semmi rosszat, egyszerűen biológiailag úgy alakult, hogy nem születhetett egészséges gyerekük. Más esetben valamiféle betegség vagy baleset következtében kényszerülnek az otthon maradásra.

Magyarországon egy efféle egészségkárosodás szó szerint halálra ítéli azokat, akikre a sors ilyesféle csapást mért. Ennyiből ugyanis egyszerűen nem lehet megélni, főleg nem egy olyan gyereket gondozva, aki speciális igényű. Különféle orvostechnikai eszközöket, gyógyszereket kell beszerezni neki, és még nem beszéltünk a lakhatásról, a rezsiről, az élelmiszerről, a tisztálkodószerekről és minden egyébről, ami a fogyasztói kosárba belefér, vagy pénz híján nem fér bele.

Egy kis összehasonlítás arról, hogy melyik országban mennyit kapnak a súlyos egészségkárosodással bíró gyermekek családtagjai a gondozásért:

Románia: 85 ezer forint
Szlovákia: 134 ezer forint
Csehország: 180 ezer forint
Horvátország: 137 ezer forint
Lengyelország: 105 ezer forint
Magyarország: 50 ezer forint.

Fogalmunk nincs hogy gondolják ezt. A legkiszolgáltatottabb rétegekbe rúgnak, hiszen ők nem fognak demonstrálni, lázadni, velük megtehetik.

Ha te tiltakoznál helyettük, oszd meg ezt a cikket, hogy mindenki lássa, mennyit is kapnak a legrosszabb sorsú honfitársaink szeretett kormányunktól.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!