Míg Tarlós mellébeszél, rohammunkában épít lakóparkot Garancsi haverja a Római-parti ártéren

A jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés a római-parti gátról – nyilatkozta a főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Az ártér feletti, Nánási út – Királyok útja sáv drágább lenne, és nem védene meg minden ingatlant, a part menti szakasz viszont olcsóbb lenne, és teljes biztonságot nyújtana.

Az anyagi különbözet nincs kétszerese a vizes vb nyitónapjára eltapsolandó összegnek.

Tarlós István szerint a római-parti gáttal kapcsolatos tiltakozások nem szakmai, hanem érzelmi alapúak, ezért nehéz észérvekkel meggyőzni az ellenzőket. Szerinte a jelenlegi helyzetben két nyomvonalváltozat közül kell kiválasztani a jobbat – s erről már a jövő héten dönt a fővárosi közgyűlés.

Tarlós úgy gondolja, a döntést már nem lehet halogatni, ezért vették sürgősen napirendre. Budapest első embere az interjúban arról is beszélt, hogy szerinte a kétszintű önkormányzati rendszer jelenleg nem működik hatékonyan a fővárosban.

Tarlós arról nem beszélt a lapnak – sem -, hogy a pletykák szerint egy, az Orbán-közeli Garancsi-közeli vállalkozó mégis építési engedélyt kapott az ártéri területre s szemmel láthatóan nem hétvégi üdülőre, amiért önmaga vállal(na) felelősséget, ha kiönt a Duna.

Így viszont, ha átveretik – ami felől ne legyenek kétségeink – a vízparti gátat Tarlóson, a mi zsebünkből védik meg a kormányközeli magánvállalkozók vastagon szedett ingatlanpanamáját.

Legalább annyit vállalna viszonzásul a beruházó, hogy ingyenlángos jár mindenkinek hétvégén, ha már közpénzből spórolja meg a védvonalát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!