Érthetetlen: A 4 %-os „senkivel-sem-fogunk-össze” LMP pitizik az 1 %-os Momentumnak

A zöldek bármily jószándékú útkeresésében sem látják még, hogy a Momentum már tudja: nem lehet más a politika.

Még néhány nap sem telt el, hogy a Momentum gőgösen elutasította a nekik 21 000 aláírást viszont összegyűjtő LMP-t a Városligeti népszavazás kérdésében – ami nem mellesleg zöld utat kapott, de a Momentumosok közölték: egy nagy lóazt fognak viszontsegíteni a Zöldeknek.

Abból nekik mi hasznuk, ugye, hogy segítenek annak, aki neki k segített.

Ennek ellenére tovább kérleli az egy százalékon megafonozó Momentumot az LMP, hogy álljanak már össze egy kicsit, legalább egy kis pettingre, holott immár teljesen nyilvánvaló – a Momentum feszesen megírt kottájában s közéleti egoizmusában nincs helye közösködésnek.

lmp2
Elmarad a közös népszerűsködés

Nem nagyon érthető, hogy a mindenkit elutasító LMP miben reménykedik vagy mit remél pont a momentumosoktól, akik sokkal kíméletlenebbül gyalogolnak át bármin, mint azt teszi szabódva az LMP.

Ungár Péter, a zöldek országos elnökségi tagja írt már-már alázatos nyílt levelet a Momentum pártelnökének ahelyett, hogy okosabban átgondolt összefogás iránti szándékukat egy erősebb baloldali szövetségre áldoznák, még ha fogcsikorgatva is, de a Fidesz leváltása érdekében egy, az alábbihoz hasonló megkereséssel.

„Tisztelt Elnök Úr! Kedves András!

Amíg február 28-án azt nyilatkoztátok, hogy ha „bármit lehet tenni Paks2 ellen, azt támogatnátok”, addig te pár napja azt mondtad, hogy a „népszavazás nem hatékony eszköz” a Paks2 elleni küzdelemben. Csalódottan hallottam, hogy a Momentum megváltoztatta a véleményét.

Arra szeretnélek kérni, hogy dolgozzunk együtt azért, hogy a magyar emberek véleménye érvényesüljön, és ne tudja a Fidesz a lakosok akarata ellenére Oroszországhoz láncolni hazánkat, és tegyük mindezt tekintettel arra is, hogy az atomenergia megítélésének terén nem egyezik álláspontunk, hiszen ti azt támogatjátok.

Paks2 költségvetése még az olimpiai költéseknél is nagyobb. Remélem, egyetértünk abban, hogy több ezer milliárd forintot nem szabad elkölteni csak azért, mert Orbán Viktor úgy akarja.

Azt mondjátok, hogy kormányváltással lehet Paks2-őt megakadályozni. Nagyon örülök és örülhet minden magyar állampolgár, hogy meggondoltátok magatokat és most már nem tekintitek 2018-at lefutott meccsnek és ti is, mint mi, 2018-ban kormányt készültök váltani.
Ugyanakkor te is tudod, hogy nem várhatunk 2018-ig a pazarlás megakadályozásával, hiszen minden hónapban, amíg az Orbán-Putyin projekt él, milliárdokat pazarol a kormány az adófizetők pénzéből. Ráadásul tegnapelőtt Paks2, természetesen jogellenesen, de megkapta a telepengedélyt. Nincs több idő.

Mivel azt is nyilatkoztad, hogy „az LMP kérdései nem konkrétan Paks 2-ről szólnak”, arra kérlek írjátok meg, melyek azok, amelyeket ti is elfogadhatónak találtok és mi beadjuk őket szívesen. Ne legyen technikai vagy formai akadálya annak, hogy közösen, együttműködve megvédjük a magyar embereket attól, hogy az Orbán-Putyin paktum miatt eljátsszák a jövőnket.

Barátsággal,

Ungár Péter országos elnökségi tag”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!