Meglépték az MTVA-nál: olyan szerződést kötöttek, amitől egy fideszes is megutálja Orbánt

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Vannak a közbeszerzési szerződések tekintetében kategóriák. Konkretizálva: akadnak pofátlan szerződések, még pofátlanabb szerződések és végül az elképzelhetetlenül pofátlanok. Utóbbi kategóriába tartozik az MTVA által kötött dili, amelynek visszafejtésekor bennünk is felment a pumpa, és biztosak vagyunk benne, hogy a kormánypártiaknál is kiveri a biztosítékot az „üzlet” Orbán legkedvesebb propagandagépezeténél.

Van egy csodálatos oldal, a kozbeszerzes.hu, ahol érdemes néha kutakodni, ugyanis akármennyire tűnik átláthatatlannak, néha ki lehet szúrni belőle érdekességeket. A 444.hu talált rá arra a keretmegállapodásra, amit a 80 milliárd forintból fenntartott kormányzati propaganda két nyertes céggel kötött, méghozzá azért, hogy felülvizsgálja önmagát, mindezt 120 millió forintnyi adófizetői pénzből.

Megkerestük mi is a kozbeszerzes.hu-n a megállapodást, ebből ragadnánk ki egy részletet, vagyis a szerződés lényegének rövid leírását.

„Keretmegállapodás kötése az MTVA komplex hatékonyságvizsgálata érdekében, illetőleg az MTVA operatív működésének optimalizálása, operatív projekt menedzsment módszertan kialakítása, portfólió menedzsment módszertan kidolgozása és ezek implementálása a teljes leányvállalati kör esetében.”

A Pesti Bulvár utánajárt, hogy vajon az MTVA vajon miért köt külső cégekkel megállapodást, hogy belső dolgokat ellenőriztessen, és újabb érdekes szerződésekre bukkantunk.

Többek között erre. Mit ad Isten, a hatékonyságvizsgálatban egyik nyertes Teqtos Kft. már nyert közbeszerzést az MTVA-val, méghozzá ugyanannyira hihetetlennek tűnőt, mint amilyen a hatékonysági vizsgálat. Röviden összefoglalva ez a régebbi közbeszerzés az alábbiakról szól:

„Vállalkozási szerződés – Az MTVA részére HR stratégiai koncepció alapjainak kialakítása tárgyában.”

Bravó! Ennél általánosabban talán nem is lehetett volna fogalmazni. A leírás szerint az alábbiakról szól a 17 millió 300 ezer forintos közbeszerzés.

– Stratégia alkotási folyamat kialakítása
– 360 fokos vezetői értékelési rendszer módszertanának kialakítása
– Gyártási területen dolgozók tevékenységei felmérési koncepciójának kialakítása
– Létszám leépítéshez kapcsolódó folyamat kidolgozása (nem csoportos leépítés)

Mindehhez 7 szakember bevonására volt szükség.

120 millió forint hatékonyságra, 17 HR-stratégiára, mindezt az adónkból. A 80 milliárd forintos fenntartási költségvetésbe úgy tűnik, már nem fért bele, hogy ezeket a folyamatokat elvégezzék. Kérjük, oszd meg ezt a cikket, ha te sem értesz egyet az adóforintjaink elherdálásával!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!