Bekövetkezett: Kitört a háború az Origo és a Hír TV között

kép: népszava /köszönjük/

Mióta Simicska és a médiahadserege átállította a kamerákat jobbról balra, s az Origot pedig balközépről jobbra navigálta a pártközpont, csak a felszínt borzolgatták az elveiket legóként átépítő újságírók.

A helycserés médiamunkatársak eddig nem mentek nyíltan egymásnak, most viszont kitört a balhé a médiakocsmában.

S amint az esetek többségében – egy nő miatt.

A Hír TV mondhatni nyílt levélben támadt az Origora, amiért vélhetően központi utasításra sárba próbálták döngölni legújabb hódításuk, Kálmán Olga műsorát. Méghozzá élesre fent karddal:

„Az Origo internetes portál cikkében új szakmai szintre emelte a konkrét számadatokkal foglalkozó hírek közlését, melyhez a saccolás módszerét hívta segítségül.

A Hír TV nézettségét firtató írás minden szakmai alapot nélkülöz. Ugyanis a cikkben a névtelen szerző a tényleges nézettségi adatok hiányában egyetlen adásnap – a valóságtól jelentősen eltérő – csoportos nézettsége alapján vont le messzemenő következtetéseket az Egyenesen Kálmán Olgával című műsor nézőszámáról.

A cikkben megjelentekkel ellentétben az igazság az, hogy Kálmán Olga műsorának köszönhetően duplájára nőtt a Hír TV nézettsége a 19:30 és 21-óra közötti sávban./…/ Az Egyenesen Kálmán Olgával műsornak az eddigi legmagasabb nézőszáma 171208 volt/…/, az Origo által sugalmazott ’bukás’ már csak azért sem igaz, mert az Egyenesen című műsor múlta már felül nézettségben az M1 fél nyolcas híradóját is.”

A hamis és félrevezető információ közlése miatt a Hír TV az Origo beperlését tervezi, ami azért is vicces, mert ritkán adódott példa arra az elmúlt években (évtizedekben), hogy két média ugorjon egymásnak a bíróságon – az alperesi céltábla szerepe a természet s a szakma megszokott menete szerint általában a médiumoknak volt jogosultsága s a normálisan végzett munkájuk „jutalmaként”.

Az pedig már csak egy siralmas tragikomédia, amit pl. öt éve senki sem hitt volna, hogy a Hír TV-n szereplő Kálmán Olgát védi meg a Hír TV az Origoval szemben, mi lesz itt újabb öt év múlva…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!