A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke Matolcsy lemondását követeli

kép: nol.hu /köszönjük szépen/

A kormánypártok pártpolitikai érdektől vezérelve megakadályozták, hogy Matolcsy Györgytől végre megtudjuk azt, hogy mi a bánatos francra gondolt, amikor összeesküvésekről, katonai akciókról beszélt. Egyet tehet ezek után: lemond.- mondta Molnár Zsolt, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

A kormánypárti képviselők többségi szavazattal 4:3 arányban megakadályozták, hogy a bizottság meghallgathassa Matolcsy Györgyöt, így a jegybankelnököt még csak arra sem lehetett kötelezni, hogy valljon színt: pontosan mire gondolt, amikor nemzetközi összeesküvésről értekezett.

Nem ez volt az egyetlen ügy, amelyben a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes többsége gáncsot vetett az igazság fényre derülésének. A magyarországi orosz befolyás (propagandaoldalak a sajtóban, orosz ügynökök, dezinformációs hálózat, stb.) mértékének megismerését sem tették lehetővé.

Mint arról lapunk is beszámolt, hivatalosan, levélben kérte Molnár Zsolt az illetékes titkosszolgálati vezetőktől, hogy legyen nyilvános a Matolcsy György kormánybuktatós elméletéről szóló ülés jegyzőkönyve. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának MSZP-s elnöke az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóihoz fordult az ügyben.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke nemrég az Országgyűlés ülésén beszélt arról, hogy 2014-ben és 2015-ben egy NATO-szövetséges ország bankpánikot igyekezett kelteni Magyarországon a kormány megbuktatására. Konkrétan nem nevezte ugyan meg az Egyesült Államokat, de a szavaiból kiderült, hogy az amerikaiakra gondolt.

.„Valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára”– hangzott el Matolcsy György jegybankelnök még a február 22-i parlamenti beszámolójában.

Mindezzel az Egyesült Államokat vádolta, azonban ezeket a nemtelen vádakat az USA budapesti nagykövetsége visszautasította. Az ügyben Mesterházy Attila feljelentést tett, Molnár Zsolt (MSZP) és Szél Bernadett (LMP) pedig a nemzetbiztonsági bizottság előtt kért tájékoztatást.

Matolcsy a beszédében „titkosszolgálati és katonai forgatókönyvre hivatkozott, azonban a katonai titkosszolgálatnak semmiféle információja nincsen Matolcsy állításának alátámasztására. A polgári szolgálatoknál is hasonló a helyzet: nem mondták ki, hogy Matolcsy igazat mondott-e, vagy sem, de semmilyen közvetlen és egyértelmű információval nem támasztották alá az összeesküvés-elméletét, ehelyett teljesen nyílt információk alapján prezentáltak egy eseménysort.

A kormánypárti képviselők nem támogatták, hogy külön vizsgálóbizottság álljon fel azért, hogy Matolcsy kijelentésének valóságtartalmát alaposabban is átnézze, így nem is lesz belőle semmi – a puccskísérlet alaposabb vizsgálatát nem forszírozzák.

Matolcsy György elment a falig. Olyan rémhíreket terjesztett, amik nemhogy 100%-os kamuk, de az is kiderült, hogy a “Nemzet Bankára” képtelen arra, hogy legalább egyszer, csak egyetlen egyszer, tényeket közöljön a sajtóval.

Aki egy európai ország felelős vezetőjeként, történetesen a Jegybank elnökeként efféle rémhíreket terjeszt, az kockáztatja a hazánk és más nemzetek közti békét, kereskedelmi együttműködést, pánikot, riadalmat kelt, rossz színben tünteti fel a saját országát, és az a minimum, hogy önmagától lemond, az pedig alap, hogy ha ezt nem teszi meg, vezetőláncon viszik a fogdába.

Nálunk ehelyett sértetlenséget kap, mintha mi sem történt volna.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!