„Ha revolvert tartunk, nem marad szabad kéz kenőpénz átvételére” – szellemes írás terjed a neten

Ha az emberfia a Facebookon kutakodik, alkalmanként rá-rá talál gyöngyszemekre. Lendvai Ildikó sziporkáit a szellemesség hatja át, stílusa egyedi, tartalmai frappánsak. A legújabbat közöljük most az olvasókkal.

„Aki folyton fegyverrel hadonászik, könnyen lábon lőheti magát. Ez történt most a kormánnyal is. Egy üzleti vitában törvénnyel revolverezte a Heinekent, de az közben kölcsönös kompromisszumban egyezett meg a másik sörössel. Úgy sejtem, akiket kormányberkekben a sörnél jobban izgatott, hogy a Heineken tejeljen is valamit pl. egy sportegyesület támogatásán keresztül, már szintén megkötötték a maguk megállapodását.

A revolverre már semmi szükség, csak útban van. Pl. így csak félkézzel lehet a markot tartani, ami roppant kényelmetlen, nem marad szabad kéz parlamenti gombnyomásra, diktátorokkal való parolázásra, közbeszerzések aláírására, és hasonlóan fontos más politikai tevékenységekre.

De nem olyan könnyű feltűnés nélkül szabadulni tőle, hiszen eddig az üzleti érdek helyett bepárásodott szemmel az önkényuralom áldozatainak hirtelen támadt érzékenységére hivatkoztak. Márpedig csak el kellene suvasztani valahová, hiszen a Nagy Barát is összevonhatja a szemöldökét: az orosz Aeroflot gépein a szintén üldözendő sarló-kalapács van.

Jó képet kell vágni ahhoz is, hogy a vizes VB-re is jön a vörös csillag: a nemzetközi szervezet egyik állandó reklámozó partnerének, egy sportszergyárnak is ez az emblémája.
Most vagy fiókba kell dugni és ottfelejteni a töltött fegyvert, az idők végeztéig halasztgatva a törvény tárgyalását, vagy kiszedni a töltényeket. Pl. élni azzal a paragrafussal, (ez a lex „vesztegess meg”), amely módot ad a kormánynak, hogy „indokolt esetben” engedjen kivételt a törvény alól. Szerintem a kenőpénz igazán „indokolt eset”.

A kormány legfeljebb majd konstatálja, hogy jé, az idő begyógyította a sebeket, már el is tűnt az érzékenység! Van az a pénz, amiért a hajunk lehet korpás… Nem beszélve az önkényuralmakról.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!