Botrány: Megszólalt a körmendi KDNP-s politikussal hírbe hozott fiatalkorú lány

Szabó Ferenc

Az atv.hu utolérte azt a 16 éves körmendi diáklányt, akinek a gyanú szerint kapcsolata volt a város kereszténydemokrata alpolgármesterével. Az ügyben nyomozás zajlik, a diák viszont nem tartja magát áldozatnak, noha lelkiállapota nem valami rózsás. – adta hírül az ATV.

A nyugat.hu írta meg korábban, hogy Körmend KDNP-s alpolgármesterének évek óta tartó viszonya van egy 16 éves diáklánnyal, aki ráadásul korábban a tanítványa is volt.

Szabó Ferenc a magánéletében történt változásokra hivatkozva, váratlanul lemondott az alpolgármesteri pozícióról, majd pár nappal később – mandátumát megtartva – kilépett a KDNP-ből is.

Közleményében a tanár a közeledő választásoknak és a „mások szemében szálkát jelentő” kutatásainak tulajdonította az őt érő „támadásokat”.

Az ex-kereszténydemokrata férfi édesanyja is megszólalt az ügyben, elmondása szerint valóban volt kapcsolat fia és a kiskorú lány között, de szerinte a lány üldözte őt a szerelmével, és ez okozott néhány „helytelen levélváltást”.

Ezt erősítették meg az atv.hu-nak az érintett iskola diákjai, akik szerint „szaftos” Facebook-os levelezésük miatt buktak le Szabóék.

A botrány kirobbanása óta Szabó többször is megjelent az intézményben, és bár szinte azonnal szabadságot vett ki, és elmenekült balatoni nyaralójába, rendszeresen látják még kísérteni Körmend utcáin.

Az ATV által megkérdezett egyik kollégája szerint

„a napokban például a postán látták csekket feladni, és állítólag kosarazni is eljárogat a haverokkal.”

Mivel mandátumáról nem mondott le, Szabó Ferenc elvileg részt vehet a szerdán esedékes képviselőtestületi ülésen is, de ha be se menne, akkor is járna neki az adófizetőktől a havi képviselői illetménye.

Az ügy másik szereplője, a kiskorú lány azonban nem érzi magát áldozatnak – bár erre magyarázatot adhat a botrány és a kapcsolat következtében kialakult lelki állapota is. Magánügynek tekinti a vele történtekről kialakított saját álláspontját, azonban nem érzi magát áldozatnak.

 

A lány édesapja szerint a nyugat.hu cikke fedi a valóságot, és az ügy kényessége miatt a rendőrségi nyomozás végééig nem is kíván nyilatkozni. Mivel politikai szereplők vastagon érintettek, ezért mindenki fél.

A szülők egyébként minden létező fórumon próbáltak segítséget kérni, mégis csak rendőrségi feljelentésük tudta átbillenteni az ügyet a holtponton.


A rendőrség kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben – egyelőre konkrét gyanúsított nincs.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit árult el, hogy állampolgári bejelentés történt az ügyben, amelynek nyomán feljelentés-kiegészítést rendeltek el, de gyanúsítás még nem történt az ügyben. Azóta a nyomozás átkerült a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányságra, ahonnan azt a választ kaptuk a kérdéseinkre, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhatnak bővebb felvilágosítást.

Harrach Péter KDNP-s országgyűlési képviselő és Szabó Ferenc párttársa és pártelnöke az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy ha bebizonyosodik a bűncselekmény, akkor Szabót kizárják a pártból.

Az atv.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!