Zuglói időközi: kinek vállalható a CivilZugló „vakkomondorozásért” elítélt főnöke?

Alig egy hete indult el hivatalosan a zuglói önkormányzati kampány (egy héttel ezelőttig jelentkezhetett bárki képviselőjelöltnek), a jelöltek egy részéről máris egészen elképesztő információk kerültek elő.

A Fidesz jelöltjéről kiderült, hogy egy olyan egyházi szektaszerűség tagja, amelyik szabályzatában eleve megtiltja, hogy bármilyen politikai szervezet tagja legyen, vagy bárki mást szolgáljon egyházi csoportján kívül. De legalább ilyen fajsúlyos kérdések merültek fel a Drevenka Mónikát indító Együtt-CivilZugló csoportnál is.

Kinek a jelöltje Drevenka Mónika?

Drevenkát hivatalosan két szervezet, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Civil Zugló Egyesület indítotja.

Az Együtt Pártról nehéz nyomon követni, hogy éppen hol tart, de az azért tudható róluk, hogy 2014-ben ugyanabban a választókerültben, ahol most a választás zajlik még az MSZP-DK-PM-Összefogás Zugló Egyesült közösség részeként támogattak jelöltket. Többek között ők jelölték Karácsony Gergelyt Zugló polgármesterének, közösn Karácsony pártjával, a „Párbeszéd Magyarországért”-tal – amit azóta már „Párbeszéd”-nek hívnak.

mónika

Azóta az Együtt külön próbálja érvényesíteni politikáját. Ha eddig eljutottak a cikkben, és még mindig fogalmuk sincs, mi ez az egész, megpróbáljuk jobban behatárolni: Szigetvári Viktor és Juhász Péter pártjáról van szó.

Szigetvári Viktor talán még mindig leginkább az MSZP volt kampányfőnökként és államtitkárként ismerhetjük, bár Bajnai Gordonnak is sokat segített 2012-2014 között. Juhász Péter pedig most az Együtt elnöke, ő korábban civil mozgalmárként jeleskedett a Milla mozgalomban, innen váltott a politikára.

A másik jelölő: Várnai László csapata

Drevenka másik jelölője a Civil Zugló Egyesület. Ezt a csapatot, és vezetőjét, Várnai Lászlót régóta ismerik a XIV. kerületiek, de időnként az országos sajtóban is felbukkant sajátos ügyeivel.

rtl 66266 04102000

Várnai László korábban az LMP színeiben tevékenykedett, de 2013-ban zöldpárt kizárta soraiból. A kizárás oka egyértelmű volt: Várnai László ellen eljárás indult élettársa, gyermekei anyja bántalmazása miatt. Az LMP nem várta meg az eljárás végét, simán kizárták.

Pártkizárás után előkerülő adótartozás

Várnai László 2013 óta tagadja az ellene felhozott vádakat. 2014-ben, az önkormányzati választáson még zajlott a bírósági eljárás, amikor a Civil Zugló Egyesület színeiben újra listás mandátumhoz jutott a Zuglói Önkormányzatban. Nem sokkal később előkerült egy régi adótartozás Várnai László nevén, amely után a Zuglói Önkormányzat több körben tárgyalta méltatlanná válását.

Az ügy körül hosszú jogi csaták zajlottak, amelynek végén Várnai megtarthatta mandátumát, de felül kellett vizsgálnia vagyonnyilatkozatát, elvesztette tanácsnoki megbízatását és pontosítani a korábban leadott hivatalos dokumentumokat.

2017. február: jogerős ítélet Várnai László ellen asszonyverés miatt

Várnai Lászlót már 2013-ban kizárta az LMP családon belüli erőszak miatt, de csak 2017-re jutott el jogerős ítéletig az eljárás. Mindezidáig Várnait megillette az ártatlanság vélelme, és a bíróság bármilyen döntésre juthatott volna.

Azonban azt már sehogyan sem lehet magyarázni, hogy a Bors információi szerint Várnai Lászlót 2017. február 1-én garázdaság miatt jogerősen háromszázezer forintos pénzbüntetésre ítélték.

Amikor Balogh József Fidesz-képviselőről kidrült, hogy részegen agyrázkódásig verte élettársát, nem volt pardon. A magyar közélet egy emberként ítélte el a nőverő képviselőt. Vajon mi történik most, másfél hónappal Várnai ítélte után?

Ezek után Drevenka Mónika vagy az Együtt vállalhatónak tartja Várnait?

A politikában sok minden megtörténhet, nagyon sokféle vélemény lát napvilágot. Olykor nyilvánvaló ellenérdekeltek indulatosan fogalmaznak egymással szemben. Mi a Pesti Bulvárnál azt gondoljuk, hogy aki közszereplésre adja a fejét, annak eleve többet el kell viselnie, mint egy hétköznapi életet élő embernek.

A családon belüli erőszak azonban átléphetetlen határ. Majdnem mindegy, hogy egy politikus mivel próbál ködösíteni: vak komondorozik, hazudozik, vagy azt állítja, hogy volt élettársa kiszínezi a történteket.

Csak azt a történetet lehet kiszínezni, ami megtörténik. Hogy számol el mindezzel Várnai László? És mit gondol minderről vajon az Együtt, vagy mondjuk országgyűlési képviselőjük, Szelényi Zsuzsanna?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!