Épp a zuglói választás előtt kezd újra kutakodni a rendőrség az eltűnt képviselő ügyében

Tizennégy hónap után egy másik rendőri alosztály vette át a tavaly január 5-én otthonából nyom nélkül eltűnt Sápi Attila zuglói önkormányzati képviselő utáni kutatást.

A Bors kérdéseire a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem árulta el, hogy mi volt az oka a döntésnek és azt sem, miért kezdték el újra kihallgatni azokat, akikkel az eltűnése előtti néhány napban Sápi telefonon beszélt.

Továbbra is körözési eljárást folytatnak, és nem nyomoznak bűncselekmény miatt.

A Bors szerint Sápi nem keveredett bűnügybe, hanem a lelki összeomlása miatt veszhetett nyoma.

A politikus százszázalékos tulajdonos volt 2011-től egy őrzés-védelemmel és ma­gán­nyomozással is foglalkozó cégben, amit több mint százmillió forintos köztartozás miatt felszámoltak – írja a hvg.hu.

A beszámoló szerint valójában nem Sápi halmozta fel az adósságot: a cégének több al­vállalkozója volt, és azoknak is voltak alvállalkozói, akik azonban rengeteg járulékot nem fizettek meg az adóhatóságnak.

Mivel ezek a vállalkozások sorra bedőltek, a NAV végül Sápi cégére terhelte az összes tartozást.

A megüresedett képviselői helyre április 23-án tartanak időközi választást a kerületben. Az egyre durvább kampányolásban a fideszes propaganda, konkrétan Németh Szilárd még az MSZP-n is képes volt számon kérni, hogy adjanak magyarázatot arra, hogy az elmúlt egy évben hova tűnhetett zuglói képviselője, továbbá a személyéhez köthető 100 millió forintos köztartozás.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!