Emberségből jeles. A népszerű zenekar megmentette az idős színészt

Szilágyi István színművész, a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspárjának megsegítésére hirdetett meg akciót mintegy 2 hete az Auróra zenekar. Arra kérték rajongóikat, hogy vásároljanak tőlük pólót 5 ezer forint értékben, és a teljes összeget a színművésznek ajánlják. Eddig 660 darab pólót rendeltek meg tőlük, melyek összértéke 3,3 millió forint.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megdöbbentő körülmények között él Szilágyi István, aki megannyi filmben és színpadi darabban játszott az elmúlt 50 évben. Az idős színész az otthonában látta vendégül az AcNews-t. Szilágyi István elárulta, hogy nyugdíjából nem tud megélni, de bármennyire is szeretne, súlyos betegsége miatt sajnos nem tud dolgozni.

Egy évvel ezelőtt tüdőgyulladást kapott, mert nem tudta befűteni otthonát, kórházba került. Most már jobban van, és reméli, hogy tavasszal fel tud lépni a Győri Nemzeti Színházban.

Az Auróra Nincs térerő című dalának klipjében szerepelt pár éve, így jól ismerik egymást. A punk zenekar 2 hete felhívást tett közzé, miszerint szeretnék a színművészt segíteni, és arra kérik rajongóikat, vásároljanak tőlük egy erre a célra készült pólót, hogy aztán a bevételt megkapja Szilágyi István.

A zenekar az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook oldalán:

„Kedves Támogató, Barátunk! Először is engedd meg, hogy kifejezzük és tolmácsoljuk a zenekar és Pityi bácsi háláját. Megható, hogy egy felhívás ennyi Ember jóindulatát, segítő szándékát eredményezte.
Most, hogy a rendelések zöme beérkezett és feldolgozásra került, elkezdődött a támogatói pólók gyártása. A tervek szerint a héten elkészülnek és a kiszállítás is folyamatos lesz. A csomagokat utánvételesen küldjük, az ellenértékük pedig egy elkülönített számlára kerül. Erről a számláról fogjuk a szükséges étkeztetési, gondozási, lakhatási költségeket szoros elszámolással utalni, fizetni. Egy támogatói szerződésben rögzítjük, hogy a befolyt összeget milyen formában és mire költjük. Ezzel szeretnénk biztosítani jó előre azt a kontinuitást, amely érezhető változást hoz Pityi bácsi életében és jövőképet ad számára.
A tervek szerint április 28-án Budapesten a Prága Sörházban (VII. Kertész u. 3.) egy rendhagyó Auróra akusztikus koncert keretein belül adjuk át az adományról szóló szerződést a Művész Úr részére, ahová remélhetően egészségi állapota engedi, hogy eljöjjön.
Köszönjük és büszkék vagyunk Rád, hogy segítettél, részese lettél egy nagyszerű dolognak!
Ne feledd, mindig van a közeledben valaki, akinek szebbé teheted a jelenét, jövőjét egy szóval, érintéssel, jóindulattal! Tisztelettel: Auróra zenekar”

Ez az üzenet példa lehet azoknak, akiknek lehetőségük van arra, hogy másoknak segítsenek. Mi magyarok, sokszor tapasztaltuk már meg nemzetünk szolidaritásának erejét. Ezt a tulajdonságunkat még nem vesztettük el. Ha kell, összefogunk nehéz sorsú embertársainkért. Ami némi bizonytalanságra ad okot az az, hogy vajon vezetőink is így éreznek-e. Felvetődött bennünk, hogy egy 180 milliárdos stadion árából hány Szilágyi Istvánt lehetne megmenteni…A Magyar Művészeti Akadémia, Fekete György vezényletével, valamint Vajna András, a magyar filmmogul, vajon ilyenkor miért nem hallatja hangját, nyitja ki a pénztárcáját?

/fülesbagoly alapján/

Kérjük, ossza meg ezt a cikket, hogy minél többen tudják Magyarországon, hogy van még remény…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!