Simicska felvásárolja a Jobbikot? (is)

fotó/ propeller/köszönjük

A Ripost értesülései szerint a Jobbik elnöksége zárt ülésen dönt majd Simicska Lajos fiának politikai karrierjéről, aki valószínűleg a pártba is belép. Úgy tudják, a Jobbik készülő országos pártlistájának előkelő, biztos befutó helyét kérte gyerekének a Jobbikkal egyre nyíltabban szövetkező nagyvállalkozó.

Ennek az értesülésnek vajmi kevés lehet ugyan a valóságtartalma, de az valószínűnek látszik, hogy a Magyar Nemzet ügyvezetője Simicska Ádám politikai nézetei nem állnak messze a szélsőjobbos pártétól. Nemrégiben tett nyilatkozata, miszerint a 2018-as választásnak csupán egyetlen kérdése van, mégpedig, hogy kétharmados többséget szerez-e a Jobbik, arra enged következtetni, hogy a család a nyíltan antiszemita pártot támogatja.

Ha végig nézzük Simicska politikai lehetőségeit, nem is nagyon marad más, mint az elveihez legközelebb álló párt támogatása. Azért az mégsem történhet meg, hogy a Fidesz alapító atyja egyszer csak beáll -mondjuk- az MSZP mögé és kirántja a pártot nehéz anyagi helyzetéből. A Jobbik az elmúlt 2-3 évben lélekszakadva igyekezett lehámozni magáról a „náci”, „antiszemita”, „cigányellenes”, „zsidógyűlölő” stb. jelzőket. A cuki kampányok részben sikeresek voltak. Ma már nem feltétlenül gondolja azt mindenki Vonáékról, hogy azonosak a fenti jelzőkkel.

Jobbikos forrásunk szerint a pártnak nincsenek anyagi gondjai. A sokak szerint Moszkvából is pénzelt alakulat bármit, bármikor képes előállítani és a lehető legszélesebb körben terjeszteni, ha arra van szükség– mondta informátorunk. Az egyetlen amiben némileg hiányt szenvedünk, az a média– tette hozzá.

A Simicska tulajdonában álló Magyar Nemzet elmúlt pár hónapjának elemzése azt mutatja, hogy a lap, legalábbis nem ellenséges a szélsőséges párttal. Néhány cím ebből az időszakból:

„Új országgyűlési irodaház – kilencmilliárdért”

„A Jobbik a költségek elszámolását sürgeti, és újratárgyalná az Országgyűlés Hivatalának idei költségvetését.”

 „A Jobbik lesz a váltópártja a Fidesznek”

„Nem engedi el a letelepedési kötvények megszüntetésének ügyét a Jobbik”

„Revansot vesz a Jobbik a Fideszen?”

„Saját fegyverét igyekszik a Fidesz ellen fordítani a Jobbik.”

Egy szó nem esik semmilyen jobbikos botrányról. Még véletlenül sem említik az orosz kémügybe keveredett Kovács Bélát vagy Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőt , akit egy fiatalkorú megrontásával vádolnak.

A sajtó működését ismerők számára világos az a következtetés, hogy a „Nemzet” nem érdekelt abban, hogy a Fidesszel együtt, a Jobbikot is gyengítse. Simicska „G” Lajosról pedig köztudott, hogy semmit nem tesz vagy mond véletlenül. Ebben az esetben sem. Innen úgy tűnik, hogy Simicska megtalálta új politikai szövetségeseit és ahogy ismerjük, ezt nem érdek nélkül teszi. A vállalkozó semmibe nem fektet, ami nem térül meg. A Jobbik egyelőre nem tűnik túl jó üzletnek ezért ma még olcsón” meg lehet venni”. Kutya legyek, ha fél év múlva nem azzal lesz tele az összes Simicska lap, hogy „Vona a kihívó”, „A Jobbik az igazi ellenfél”, „Leszerepelt a baloldal” vagy, hogy „Botka alkalmatlan”

A végén mégis csak összenő, ami összetartozik…


 

2015 február 6-án („G-Nap”) pénteken a Simicska érdekkörébe tartozó Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió és HírTV vezérkara lelkiismereti okokra hivatkozva lemondtak. Simicska, az akkori legnagyobb jobboldali médiatulajdonos, akiről sokáig képet sem készíthetett a sajtó, élő adásban ment neki korábbi munkatársainak és a kormányfőnek, „totális médiaháborút” ígért a Fidesz ellen. Ezek után Simicska cégei sorra veszítették el földbérleti szerződéseiket. A Közbeszerzési Döntőbizottság a Közgép Zrt.-t 3 évre eltiltotta minden közbeszerzési eljárástól (köztük az M4-es autópálya építésétől is), majd később a vitatott ítéletet visszavonták. A cég a dolgozóinak felét (350 ember) kénytelen volt elbocsátani.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!