Semjén gátlástalanul beleállt abba, hogy a Fidesz miként nyírja ki a többi pártot

Semjén Zsoltnak elfelejtettek szólni, hogy nem annyira ildomos azokat a hatalomtechnikai intézkedéseket jó példaként felhozni, amelyeket a Fidesz elburjánzott erejének növelésére és szilárdítására találtak ki. Ő olyasmikre büszke, amiért egy jogállamban már rég elhúztak volna a közéletből a politikusok.

A honosítás a leghatékonyabb eszközünk a határon túli magyarság asszimilációjával szemben – szögezte le a Magyar Időknek adott interjújában Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szerint az ellenzéki sajtó állításaival szemben a rendszer jól működik, eredményesen szűri ki a csalókat. Semjén csak arról nem ejtett szót, hogy a határon túli asszimiláció lényegében a Fidesznek hozott plusz több százezer szavazat, nemzeti köntösbe bújtatva.

Ami a lex Heinekent illeti, kiemelte: a baloldal ismét elárult egy szimbolikus nemzeti ügyet, a nyugati cégeknek pedig meg kell érteniük, mit jelent számunkra a vörös csillag. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány helyzetbe hoz egy nyugati céget egy másik nyugati céggel szemben. Ez nem a vörös csillagról szól, hanem a piac manipulálásáról.

Azt mondta, hogy „ősztől eksztatikussá válhat” a kampány, ami brutális lesz. Akkora a Fidesz – KDNP erőfölénye, hogy „nehéz lesz a jobbközép tábor veszélyérzetét felszítani és mozgósítani” és az ellenzéki pártok a túlélésért fognak küzdeni. Ez sem újdonság, pontosan tudjuk, hogy a „brutális” kampány még több karaktergyilkosságot, gátlástalanságot fog jelenteni a kormánypárt részéről.

A szégyenteljes választási törvényt hasonlóképp sikerként könyvelte el: „Persze, ha kétfordulós lenne a választási rendszer, akkor az állva maradt protest jelölt mögött – legyen akár jobbikos, akár szocialista – az ellenzéki szavazatok összeadódhatnának. Viszont a választás egyetlen fordulóból áll” – Semjén azzal büszkélkedik, hogy a demokratikus intézményrendszert milyen ügyesen rombolták szét az egyfordulós választásokkal. Más országban ezért a politikusok már rég beadták volna lemondásukat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!