Elpattant a húr: Tarlós lázad és lázít a rendszer ellen

Forrás: 444.hu

Az megvan, amikor Tarlós István és társai polgári engedetlenségi akció keretében odaláncolják magukat mindenféle parkolóhoz, hogy érvényesítsék igazukat? Mindezt úgy, hogy Tarlós a főpolgármester, ráadásul annak a pártnak a színeiben politizál, amely a vitatott rendelkezést hozta? Nálunk ez is megtörténik!

A főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy mostanában úgy bünteti a közterület-felügyelet a fővárosi autósokat, hogy új KRESZ-táblákat helyez ki a már megszokottak helyett, az adott helyszínre pedig kamerát irányít. Tarlós István kifejtette: a felügyelet csak akkor bírságolhat, ha ellenőre a helyszínen tartózkodik, kamerafelvétel alapján nem – számol be a hirtv.hu.

Tarlós a bírság ötvenezres összegét is sokallja, ezért arra biztatta a sofőröket, hogy senki ne fizesse be a büntetést, később, az ügy következő szakaszában ugyanis a rendőség sokkal racionálisabban jár majd el.

„Ez egy tarthatatlan állapot, ilyen a világon nincs, különösen azért, és a jelenleg rendelkezésemre álló információk alapján arra biztatom azokat, akik ilyen papírt kapnak, hogy ha kamera alapján megbüntetik ötvenezer forintra, ne fizessék be, ugyanis ehhez csak akkor lenne joguk, ha a közterület-felügyelő ott állna, megállítaná, lepapírozná és adminisztratív módon legalizálná a dolgot, csak akkor lennének jogosultak büntetni” – tette hozzá a főpolgármester.

Ha fogadnunk kellene, nem adnánk Tarlósnak túl sok esélyt arra, hogy a Fidesz beáll mögé a következő választásokon is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!